Senaste nyheterna

Pressmeddelande

Hur är det att vara förälder med funktionsnedsättning? - startskott för ny studie

Att bli förälder innebär ofta nya utmaningar. Projektet “Min sexualitet - min rätt” har tagit del av flera vittnesmål där personer med funktionsnedsättning och kronisk sjukdom upplever brist på stöd i relation till sitt föräldraskap. Nu letar projektet efter personer med funktionsnedsättning som vill berätta om sina erfarenheter i en större intervjustudie om familjebildning och föräldraskap.

Pressmeddelande

Tillgängliga skyddsrum ska finnas för alla

SVT uppmärksammar idag att det saknas ”anpassade” skyddsrum för personer med funktionsnedsättning. Vi vill i sammanhanget poängtera om att det inte handlar om ”anpassning”. ”Det handlar om att vi ska bygga rätt från början och skapa tillgängliga miljöer som alla har nytta av”, säger Nicklas Mårtensson, Funktionsrätt Sveriges generalsekreterare. ”Det är givetvis helt oacceptabelt att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB saknar kunskap om vilka skyddsrum som är tillgängliga.”

Partiledarna frågas ut om funktionsrätt

Pressmeddelande

Partiledarna frågas ut om funktionsrätt

Under mars och april arrangerar Funktionsrätt Sverige digitala samtal med partiledarna för våra riksdagspartier. Samtalen fokuserar på var partierna står i viktiga frågor för funktionsrättsrörelsen och om vad vi kan förvänta oss av respektive parti i regeringsställning.

Pressmeddelande

Steg i rätt riktning för att stärka rätten till personlig assistans

”Vi är förstås mycket glada över regeringens förslag att stärka assistansen”, säger Elisabeth Wallenius, Funktionsrätt Sveriges ordförande. ”Ökad rättssäkerhet och förutsägbarhet är mycket viktigt för de som har behov av personlig assistans i sin vardag.”

Presskontakter


Monica Klasén McGrath Pressansvarig

Monica Klasén McGrath

Pressansvarig

monica.klasen.mcgrath@funktionsratt.sese

   0708854265

Annica Nilsson Intressepolitisk utredare

Annica Nilsson

Intressepolitisk utredare

annica.nilsson@funktionsratt.se

08-546 404 24

   076-697 80 55

Nicklas Mårtensson Generalsekreterare

Nicklas Mårtensson

Generalsekreterare

nicklas.martensson@funktionsratt.se

08-546 404 23Sociala medier