Senaste nyheterna

Solsafari Sydost 2022

Pressmeddelande

Solsafari Sydost 2022

Är du nyfiken på att skaffa solceller och vill få ett kunskapsutbyte med personer som redan har tagit steget? Under perioden 28 maj till 5 juni kan du besöka flertalet utställare i Blekinge, Kronoberg och Kalmar län som visar upp och berättar om sina solcellsanläggningar - allt ifrån privatvillor till bostadsrättsföreningar och lantfastigheter! Solsafari Sydost arrangeras av Energikontor Sydost och de kommunala energi- och klimatrådgivarna i sydost.

Nya lärdomar om energiuppföljning i Paris

Nyhet

Nya lärdomar om energiuppföljning i Paris

I mitten av maj 2022 var Energikontor Sydost med och arrangerade en konferens i Paris för att diskutera energiuppföljning och energieffektivisering i offentliga fastigheter. Kalmar läns kommuner bjöds att delta. Borgholm och Emmaboda kommun nappade på tillfället och följde med.

Energikontor Sydost öppnar för medlemmar i Skåne

Pressmeddelande

Energikontor Sydost öppnar för medlemmar i Skåne

Fredagen den 29 april 2022 fattades ett historiskt beslut på Föreningen Energikontor Sydosts årsstämma: ny finansieringsmodell och möjlighet till 34 nya medlemmar.

Kan vi erbjuda färdtjänst med cykeltaxi?

Pressmeddelande

Kan vi erbjuda färdtjänst med cykeltaxi?

Att bli upphämtad precis utanför ytterdörren och, under sin resa med färdtjänst, få njuta av vårvärmen och känna solen i ansiktet skulle kunna bli en möjlighet om resan genomfördes med cykeltaxi. Cykeltaxi som färdmedel skulle dels kunna bidra till att stärka resenärens hälsa och välbefinnande, dels bidra till minskad klimatpåverkan. Men denna typ av färdtjänsterbjudande kräver helt nya grepp, något Energikontor Sydost utrett.

Presskontakter


Johanna Wallin Kommunikatör

Johanna Wallin

Kommunikatör

Information/kommunikation

johanna.wallin@energikontorsydost.se

   0709-21 60 56Sociala medier