Nyhetsarkiv

 

Närhälsan ökar fokus på ungas psykiska hälsa – startar fler enheter

Pressmeddelande

Efter att nyligen ha öppnat sin åttonde mottagning med fokus på ungas psykiska hälsa planerar Närhälsan ytterligare enheter runt om i Västra Götalandsregionen.

Nu erbjuder alla Närhälsans vårdcentraler lokala digitala besök

Pressmeddelande

Samtliga Närhälsans 104 vårdcentraler är nu anslutna till Min vårdcentral vilket ger patienterna möjlighet att träffa sin lokala läkare, sjuksköterska eller psykolog digitalt.

Lidköping jourcentral byter lokaler

Pressmeddelande

Flyttar tillbaka till Närhälsan Ågårdsskogen vårdcentrals lokaler från och med 1 juni.

Närhälsan föreslås öppna flera nya mottagningar med fokus på smärta

Pressmeddelande

För att hjälpa patienter som lider av långvarig smärta föreslås Närhälsan etablera flera nya mottagningar.

Flera av Närhälsans vårdcentraler håller öppet längre

Pressmeddelande

För att möta det lokala behovet hos patienterna och öka tillgängligheten erbjuder nu allt fler av Närhälsans vårdcentraler utökade öppettider.

Närhälsans årsredovisning 2021

Pressmeddelande

Under torsdagen klubbades Närhälsans årsredovisning för 2021. Året präglades i hög grad av den pågående pandemin men tack vare fantastiska insatser från medarbetarna har verksamheten fungerat väl trots snabba förändringar i uppdraget.

Närakuten i Lidköping stänger vid årsskiftet

Pressmeddelande

Återgår till att vara en kvälls- och helgöppen mottagning (jourcentral) från och med 1 januari.

Angående granskning av omhändertagande av patienter med psykisk ohälsa

Pressmeddelande

I en rapport till norra hälso- och sjukvårdsvårdsnämnden kritiseras ett antal av Närhälsans vårdcentraler i norra Bohuslän och Dalsland när det gäller handläggningen av patienter med psykisk ohälsa.

Närhälsan etablerar ny vårdcentral i Hammarkullen

Pressmeddelande

Närhälsan etablerar en ny vårdcentral i Hammarkullen, i nordöstra Göteborg. Verksamheten planeras att starta i paviljonger under hösten 2022 – för att sedan ta plats i nybyggda lokaler som Bostadsbolaget utvecklar på platsen.

Så säkrar Närhälsan upp rätt kompetens

Pressmeddelande

Genom att bland annat använda sig av gemensam rekryteringsannonsering och vara en aktiv aktör på flertalet mässor ska Närhälsan hittaframtidens medarbetare.

Guldstetoskopet för bästa förbättringsarbete

Guldstetoskopet för bästa förbättringsarbete

Pressmeddelande

Närhälsans pris för bästa förbättringsarbete, Guldstetoskopet, hamnar i år Alingsås och Göteborg.

Snart ges influensavaccin hos Närhälsan

Pressmeddelande

Närhälsans vårdcentraler erbjuder gratis influensavaccination från och med 9 november för personer som är 65 år eller äldre och de som tillhör en riskgrupp. Från 22 november erbjuds övriga invånare vaccination och kommer att kosta 230 kronor.

Närhälsan satsar på utökad fortbildning – öppnar två nya utbildningscenter

Pressmeddelande

Efter framgångarna med Närhälsan Kliniskt utbildningscenter (NKU) i Fristad fortsätter Närhälsan satsningen på utökad fortbildning genom att öppna två nya utbildningscenter.

Angående rapport kring förskrivning av beroendeframkallande läkemedel

Pressmeddelande

I en rapport till norra hälso- och sjukvårdsvårdsnämnden kritiseras rutinerna när det gäller förskrivningen av bensodiazepiner och opioider vid Närhälsan Bäckefors vårdcentral. En kritik som Närhälsan ser allvarligt på.

Parallella vaccinationer runt hörnet – så hanterar Närhälsan den intensiva hösten

Parallella vaccinationer runt hörnet – så hanterar Närhälsan den intensiva hösten

Pressmeddelande

Under hösten är det många som ska vaccineras och Närhälsan jobbar nu hårt för att göra allt så smidigt som möjligt för de som ska vaccineras, och för att få till ett effektivt arbetssätt så att personalen hinner med både vaccineringar och ordinarie vårduppdrag. Detta eftersom vaccination mot covid-19 och den årliga vaccinationen mot säsongsinfluensa kommer att ske samtidigt.

Stenungsunds jourcentraler håller fortsatt stängt på grund av pandemin

Pressmeddelande

Till följd av covid-19 har Närhälsan och Capio hållit sina jourcentraler i Stenungsund tillfälligt stängda sedan den 4 maj 2020. Nu har västra hälso- och sjukvårdsnämnden beslutat att de tillfälliga stängningarna förlängs till och med 31 december 2021.

Lisebergs besökare erbjuds drop in-vaccination mot covid-19

Pressmeddelande

Med start 2 oktober börjar Närhälsan erbjuda drop in-vaccination inne på Liseberg. Vaccinationen kommer pågå under Halloween på Liseberg, fram till 7 november.

Allt fler söker vård

Allt fler söker vård

Pressmeddelande

Under pandemin har antalet personer som sökt vård hos Närhälsan varit färre än vanligt, men den senaste tiden har trenden vänt och allt fler söker nu hjälp.

Nu ges sista vaccinationsdosen på Scandinavium

Nu ges sista vaccinationsdosen på Scandinavium

Pressmeddelande

Den 16 september ges den sista vaccinationsdosen på Scandinavium av Närhälsan. Sedan starten den 19 maj har det hunnits med att ges nästan 52 000 doser vaccin mot covid-19. Det är personer mellan 17–95 år som fått sin vaccinspruta i den ikoniska byggnaden.

Så får Närhälsan fart på vaccineringen bland unga i Angered

Pressmeddelande

För att öka vaccinationstakten bland unga påbörjar Närhälsan Angered Vårdcentral ett samarbete med Angeredsgymnasiet, där man hoppas kunna vaccinera mer än 400 elever på plats i skolan.

Snart ges sista dos 1 på Närhälsans vaccinationsmottagningar i Dingle och Bäckefors

Pressmeddelande

Under vecka 31 ges den sista dos 1 av vaccination mot covid-19 av Närhälsan i Dingle och Bäckefors. Skälet är att alla ska hinna få sin dos 2 i samma lokaler, innan Närhälsan behöver lämna över utrymmet till den ordinarie verksamheten. Dosintervallet är 7 veckor.

Snart ges sista dos 1 på Scandinavium

Snart ges sista dos 1 på Scandinavium

Pressmeddelande

Under vecka 30 ges den sista dos 1 av vaccination mot covid-19 på Scandinavium. Skälet är att alla ska hinna få sin dos 2 i samma lokaler, innan Närhälsan behöver lämna i slutet av september. Dosintervallet är 7 veckor.

Jourcentralen i Mariestad stängd året ut

Pressmeddelande

Närhälsan fortsätter att hålla den helgöppna jourcentralen stängd till och med 31 december på grund av pandemin. Patienter hänvisas fortsatt till Lidköping Närakut eller Skövde jourcentral på helger.

Läget i vaccineringen

Pressmeddelande

Närhälsan vaccinerar just nu personer som är 50 år eller äldre. Kapaciteten är god och vaccinering utförs i hela regionen i både större och mindre vaccinationslokaler. Däremot innebär minskade vaccinleveranser kommande veckor att det främst är dos 2 som kommer att ges i närtid.

Pressvisning: Vaccination i Arena Skövde

Pressmeddelande

Närhälsans fyra vårdcentraler i Skövde flyttar nu all vaccinering till Arena Skövde. Skövde kommun har erbjudit arenan, vilket innebär en kapacitet att kunna vaccinera upp till 1000 personer om dagen på en central och tillgänglig plats.

Nu drar det ihop sig på Scandinavium

Pressmeddelande

Närhälsans vårdcentraler i Göteborg samarbetar nu för att det ska bli enkelt för göteborgarna att vaccinera sig i Scandinavium med start 19 maj.

Stenungsunds jourcentraler fortsatt stängda

Pressmeddelande

Capios och Närhälsans jourcentraler i Stenungsund som tillfälligt är stängda kommer fortsätta att vara det till och med 30 september 2021. Patienter välkomnas istället till Kungälvs jourcentral på kvällar och helger.

Närhälsans patienter ger ständig återkoppling

Pressmeddelande

Närhälsan börjar nu med ett nytt sätt att samla in återkoppling från patienter. Från 26 april kommer patienter som har besökt vårdcentraler eller rehabmottagningar att utvärdera sitt besök med hjälp av mobiltelefonen.

Så här jobbar Närhälsan med vaccineringen

Pressmeddelande

Fas 2 inledd, fortsatt provtagning och omställning av ordinarie vård. Pandemin håller fortfarande regionen i sitt grepp, vilket påverkar Närhälsans verksamheter. Här följer en lägessummering.

Effektivare besök på Lidköpings närakut och akutmottagning

Pressmeddelande

Från 1 mars kommer besökare till Lidköpings närakut och akutmottagning gå in genom samma entré. Väl inne bedöms om patienten ska till akutmottagningen eller närakuten. Syftet är att avlasta akutmottagningen och dirigera om patienter som inte är i behov av akutsjukvård till närakuten.