Nu är tre vinnare utsedda i vykortstävlingen och det blev en spännande mix mellan nytt och gammalt.

Fotograf/Källa: Annica Westerlund, Liliann Hellberg, Urban Rudholm

Över 150 tävlingsbidrag deltog i Timrå kommuns vykortstävling. Juryn, bestående av tjänstemän, företagare, och politiker enades till slut om tre vinnare.

Det var fantastiskt roligt att ta del av bilder som inkom och att få se hur de har valt att återge sitt Timrå,  säger Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, tillika jurygruppens ordförande.

Juryarbetet

Av de 150 inkomna bilderna gjordes ett urval av kommunens urvalsgrupp. Därefter tog juryn vid och valde bland 15 bilder. Fotografernas namn var inte angivna vid den processen.

Vi var överens men jag fick använda utslagsrösten då två bilder fått lika många röster men allt gick mycket lugnt till, skrattar juryordförande Ewa Lindstrand.

 

Vinnarbilder

Följande bilder är vinnare i tävlingen:

Båt & bro

Fotograf Urban Rudholm

En bild med både stillhet och rörelse –signifikativa kännetecken i Timrå – vi erbjuder lugn och ro men närhet till puls och upplevelser. Vi ror saker i land i Timrå!

Paraplyer

Fotograf Liliann Hellberg
Lekfullhet och mångfald när Folkanhjärtat flyttar scenen från Söråker till Timrå. En färgstark bild som beskriver något mer, här får alla plats – the Sky is the Limit!

Bro

Fotograf Annica Westerlund
Ett magiskt ljus med enkel och ren komposition som speglar möjligheter – här möts dåtid i nutid på en plats full av historia där vi skapar själ och passion för framtiden. Fagerstranden - då ett industriområde – nu ett uppskattat rekreationsområde!

 

Vykort

Nu är vykorten skickade till tryckeriet och kommer bland annat finnas till försäljning på turistbyrån i sommar.

Det här har varit ett roligt arbete att använda den kompetens som finns runt om i Timrå. Att  dessutom ge våra turister och medborgare möjligheten att skicka vykort som är fotograferade av Timråambassadörer gör det ännu roligare!, avslutar Fredrik Eriksson, besöksnäringsansvarig, Timrå kommun.

Vykorten kommer att sälja till ett förmånligt pris och vinnarna får förutom äran också en middag och entré till årets Folkan Waterfront.


Mer information:

Ewa Lindstrand,
kommunstyrelsens ordförande, tfn 070-551 85 58.

Fredrik Eriksson,  besöksnäringsansvarig, tfn: 072-216 60 77 

Marie Zetterlund,
kommunikations- och marknadsansvarig, tfn 070-191 65 00.

Vinnarna

Urban Rudholm tfn: 070-555 11 18

Liliann Hellberg, tfn:010-449 81 48

Annica Westerlund, tfn: 073-033 85 44


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommun