Västra Götalandsregionen utmanar idrottsföreningar och supportrar att ta den för laget – vaccination mot covid-19. “Vaccination är vägen mot ett fungerande samhälle igen”, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare VGR.

Ta den för laget, kampanjbild Fotograf/Källa: VGR

Från och med idag, 19 januari, gäller nya nationella deltagartak för allmänna sammankomster. För idrottsvärlden innebär det att publikdeltagande återigen begränsas och max 500 personer per sektion tillåts. Därför gör nu Västra Götalandsregionen gemensam sak med västsvensk idrott och uppmanar föreningar och supportrar att ta den för laget. 

– För oss är det självklart att ta den för laget och vi kommer att ta en tredje dos. Vi uppmanar våra supportrar och alla andra att göra samma sak, säger Roger Rönnberg, coach Frölunda Hockey. 

Frölunda Hockey var den första föreningen som antog VGR:s utmaning i höstas och fick sällskap av föreningar såsom Angered MBIK, BK Häcken, Borås Hockey, Redbergslid IK och Villa Lidköping. 

– Det sänder en viktig signal från den västsvenska idrottsrörelsen och vi hoppas på ännu större uppslutning nu när vi står i en ny våg av covid-19. Vaccination skyddar oss mot svår sjukdom och är vägen mot ett fungerande samhälle igen, säger Kristine Rygge. 

I Västra Götaland ökar antalet inneliggande patienter med covid-19 på sjukhusen. Antalet invånare som provtar sig slår nya rekord och hela samhället påverkas när sjukfrånvaron är hög. En tredje dos vaccin mot covid-19 är viktig för att förstärka vaccinets skyddseffekt och förhindra svår sjukdom och död. 

– Jag hoppas alla västsvenska idrottsföreningar hörsammar utmaningen och tar den för laget. Föreningslivet drabbas hårt av pandemin och vi måste göra alla vad vi kan för att begränsa dess effekter, säger Anders Albertsson, distriktidrottschef för RF-Sisu, Västra Götaland som samlar distriktets 3 000 idrottsföreningar.  

Nu på lördag 22 januari har över 140 vaccinatörer extra öppet mellan klockan 10.00 och 14.00 och erbjuder drop-in-vaccination i Västra Götaland: Alla vaccinatörer som har öppet (1177.se)

Kontakt för frågor: 

Västra Götalandsregionen: VGR presstjänst, 010-441 41 99, presstjansten@vgregion.se 

Frölunda Hockey: Peter Kymmer, presschef Frölunda Hockey, 0705-89 40 32, peter.kymmer@frolundahockey.com 

RF-SISU Västra Götaland: Anders Albertsson, distriktidrottschef, 0709-26 57 36, anders.albertsson@rfsisu.se  

Västra Götalandsregionen, VGR, ska bidra till ett gott liv för människorna i Västra Götaland – det är vårt övergripande uppdrag. Det gör vi inom våra områden: hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling, kollektivtrafik och kultur. VGR styrs av förtroendevalda politiker. De 149 ledamöterna i regionfullmäktige väljs av invånarna i de allmänna valen. VGR har ungefär 56 000 anställda som främst arbetar inom hälso- och sjukvården men vi har också verksamhet inom kultur, utbildning och kollektivtrafik.

Presskontakter

Västra Götalandsregionens presstjänst

https://www.vgregion.se/aktuellt/press/

presstjansten@vgregion.se

010-441 41 99