Äntligen öppnar Ringhals sommarverksamhet upp dörrarna igen. I sommar erbjuder vi sex unika tillfällen att komma hit och besöka oss, så samla familj och vänner och kom hit!

Fotograf/Källa: Annika Örnborg

Efter två långa år med pandemi och besöksförbud, öppnar Ringhals återigen upp sin sommarverksamhet. Vid sex unika tillfällen har alla som är nyfikna och vill lära sig mer om kärnkraft möjligheten att besöka kärnkraftverket på Väröhalvön.

- Det känns otroligt bra att vi äntligen kan ta emot besökare igen, säger Ringhals kommunikationschef, Charlotta Eldelind. Det är viktigt för oss att bidra till ökad kunskap och förståelse för vår verksamhet.

Föreläsningar, eltåg och en uppdaterad utställning 
Ringhals håller öppet i Infocenter mellan kl. 10-14 på tisdagar och torsdagar under sommarveckorna 27-29. Det erbjuds föreläsning, rundtur med eltåg och möjligheten att kika in i den uppdaterade utställningen.

- I och med avvecklingen av Ringhals 1 och 2 har vi kunnat ta tillvara delar av simulatorn från Ringhals 2 och byggt upp ett kontrollrum i utställningen, en miljö som allmänheten normalt inte har tillgång till, berättar Charlotta.


Ringhals håller öppet i Infocenter, följande tider:
V.27-29 tisdag och torsdag mellan kl. 10-14

För mer information samt tider för föreläsning

Ringhals Kärnkraftverk ligger på västkusten, cirka två mil norr om Varberg. Ringhals ägs av Vattenfall, ett ledande europeiskt energiföretag som i mer än 100 år elektrifierat industrier, levererat energi till människors hem och moderniserat vårt sätt att leva genom innovation och samarbete. Vi vill göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vattenfall ägs av den svenska staten. För mer information: https://group.vattenfall.com/se/

 

Presskontakter

Pressjour dygnet runt

0340-647028