Upplev nattens mörker bland mumier och alligatorer på Vänersborgs museum, rota i garderoben och skapa ditt eget skelett hos Göteborgs naturhistoriska museum, möt skymningsväsen och magiskt industriella krafter på Forsviks bruk, karva den bästa pumpan hos Vitlycke museum eller besök Lödöse museum för att möta rövare och ta reda på hur ofta en arkeolog egentligen råkar ut för gengångare. Avsluta lovet med en sprakande eldfest på Vitlycke museum.

Höstlov på Västra Götalandsregionens besöksmål Fotograf/Källa: Förvaltningen för kulturutveckling

Välkommen till ett spännande höstlov på våra bespöksmål! Under höstlovet, lördag den 30 oktober - söndag den 7 november, bjuder regionens museer in till aktiviteter som passar både små och stora bespökare

"Efter ett museiår som till stor del blev digitalt är vi väldigt glada över att kunna erbjuda ett fullspäckat höstlovsprogram för små och stora", säger Pernilla Schedin, områdeschef för regionens besöksmål.

Samtliga höstlovsaktiviteter finns samlade på Förvaltningen för kulturutvecklings webbplats. Här under följer ett smakprov av vad som erbjuds.

Lödöse museum

Under höstlovet har du chansen att träffa museets fältarkeologer som visar föremål och svarar på frågor. Passa på att fråga museets egna Indiana Jones och Lara Croft vad det häftigaste de hittat är och hur man kan veta hur gammalt ett föremål är. Eller undersök hur det kunde vara att vara barn på medeltiden.

Lödöse museums höstlovsaktiviteter.

Vänersborgs museum

När höstmörkret sänker sig runt det gamla museet i Vänersborg bjuder vi in till en spännande och annorlunda visning. Tillsammans tar vi oss genom museets mörka salar och hemliga rum i ficklampans sken. Vi får höra både sanna och otroliga berättelser om museet och de saker – och väsen – som finns här.

Vänersborgs museums höstlovsaktiviteter.

Vitlycke museum

Ta chansen att prova på hur bronsålderns hantverkare gjorde sina metallföremål. Tillsammans med museets hantverkare får du får prova på att gjuta föremål av tenn i bronsåldersgårdens hantverkshus. Museet bjuder också in till en eldfest den 6 november. Det blir ett dynamiskt framträdande med snabba och långsamma partier och framförallt dansant med en kraftfull eld.

Vitlycke museums höstlovsaktiviteter.

Göteborgs naturhistoriska museum

Vill du klippa och klistra och använda din fantasi till något kreativt? Välkommen till museets skaparverkstad där du får skapa fantasifulla skelett av återbruksmaterial. Eller ta med dig en vän och testa vad du vet om fåglar och skelett i museets tipspromenad under höstlovet.

Göteborgs naturhistoriska museums höstlovsaktiviteter.

Forsviks bruk

Skaraborgs musikal- och filmakademi bjuder in till en halloweenupplevelse för hela familjen på Forsviks bruk. Hemliga ställen på bruket som normalt är stängda för allmänheten öppnas upp av våra halloweenväsen. Bli en del av en underhållande och skrämmande spökvandring med filmvisning, häxkittel, pop-up-kyrkogård, galna experimenthuset, pumporvägen och Dödens Allsång.

Läs mer om Halloweenupplevelsen på Forsviks bruk.

Relaterade bilder

Presskontakter

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

   070-021 18 23