Den 9 maj delas Berättarministeriets utmärkelse Pennsvärdet ut till en lärare som genom sin undervisning stärkt sina elevers språk, kreativitet och kritiska tänkande. Berättarministeriet hälsar pressen välkomna att bevaka ceremonin som äger rum i Observatoriet på Drottninggatan 120 i Stockholm. Pennsvärdet delas ut av statsminister Stefan Löfven.

 

PROGRAM 12.30–14.00

12.30 Dörrarna öppnas

  • Berättarministeriets generalsekreterare Dilsa Demirbag-Sten hälsar välkommen
  • Olle Burell, skolborgarråd Stockholms stad har ordet
  • Juryledamoten och sekreteraren Reza Saleh har ordet

13.15 Ceremoni

  • Statsminister Stefan Löfven överlämnar Pennsvärdet 2018
  • Årets mottagare Jenny Söderhjelm Larsson har ordet

Efter att ceremonin avslutats kring 13.35 finns tid för intervju med Jenny Söderhjelm Larsson, samt representanter för Berättarministeriet.

För att närvara krävs föranmälan senast måndagen den 7 maj. För anmälan och frågor, kontakta Fanny Siltberg, 073-682 31 25, fanny.s@berattarministeriet.se 

Pressbilder rörande Pennsvärdet 2018 finns här>>>

 

OM PENNSVÄRDET

Pennsvärdet är Berättarministeriets hyllning till läraren. Lärare som jobbar i socioekonomiskt utsatta områden arbetar under förutsättningar som är extra utmanande och som ställer stora krav på deras professionella kompetens och engagemang. De utför en av de viktigaste uppgifterna i ett demokratiskt samhälle och deras insats är avgörande för sina elevers framtid. ​ Vi vill med utmärkelsen särskilt uppmärksamma dem vars pedagogik stärker sina elevers språkutveckling, kreativa förmåga och kritiska tänkande.

Pennsvärdet består av en brosch designad och skapad av formgivaren Aviva Scheiman. Utöver det tilldelas mottagaren ett stipendium à 25 000 SEK som är ämnat för lärarens pedagogiska utveckling.


 

Stiftelsen Berättarministeriet driver sedan 2011 utbildningscenter för barn och unga i områden med hög arbetslöshet. Verksamheten bedrivs i Stockholm-Husby, Stockholm-Hagsätra, och Gamlestaden i Göteborg. Berättarministeriet vill på ett kreativt och lustfyllt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet och därmed aktivt kunna delta i samhällslivet. 


Presskontakter

Amanda Olsson

amanda.o@berattarministeriet.se

   073- 682 31 14