Werner von Siemens myntade begreppet "att mäta är att veta" - nu har vi mätt och bekräftat den känsla man på senare tid kan få - äntligen börjar fokus på amerikansk politik släppa!

Fotograf/Källa: NewsMachine

Men det är även tydligt att Trump lämnar ett stort tomrum efter sig. Han syns inte alls längre som han gjorde tidigare och det är inte sannolikt att någon efterföljare kommer att få samma mängd uppmärksamhet. 

– Vi har älskat att förfasa oss och uppröra oss över Trump, efter valvinsten blev hans kritiker rödare och rödare i ansiktet samtidigt som spaltkilometrarna växte okontrollerat säger NewsMachines analyschef Henrik Zettergren.

Han utvecklar:

– Vi har även när vi studerat detta gjort ett antal observationer. 
Polariseringen inom amerikansk media har färgat av sig på svensk media, att Svenska journalister har oftare har tittat på CNN än Fox News, och att detta har återspeglats i vad som skrivits i Sverige.
 
Trump som fenomen har uppstått i samarbete med media - tidningar och andra medier är inte statiska förmedlare av nyheter - allt är showbusiness.
 
Blickar vi framåt så kan man undra om vi kommer slippa det onormalt stora fokus som amerikansk inrikespolitik fått i Europa och Sverige - eller kommer det en ny kader yngre politiker som lärt sig av Trumps metoder? Det är troligt att Trumps metoder är här för att stanna, men det är svårt att se framför sig att någon ska lyckas vara lika oemotståndligt kontroversiell som originalet Trump själv. 
 

Relaterade bilder

Presskontakter

Peter Braroe

VD

peter.braroe@newsmachine.com

08-46 50 53 00

08-46 50 53 07

   0708-750 991

Henrik Zettergren

Analyschef

henrik.zettergren@newsmachine.com

   0705-989 449

Joachim Almquist

Senior Sales Manager

joachim.almquist@newsmachine.com

Gunnar Wiman

Omvärldsanalytiker-Marknadskommunikatör

gunnar.wiman@newsmachine.com

08-46505303