Upplev utställningar och aktiviteter i en lika vacker som unik miljö. Följ med oss på en tidsresa genom historien med sikte mot framtiden. Fredag 1 juni slår vi upp portarna för årets sommarsäsong.

Välkommen till en av Sveriges äldsta industriella platser. En lika vacker som unik miljö med bruksjärnväg och historiska byggnader för klensmedja, metallgjuteri och ett träsliperi för tillverkning av papper. Här finns utställningar, butik och i verkstäderna renoveras tändkulemotorer och lastbilar. Hjulångaren Eric Nordevall II som nu trafikerar Göta kanal och de stora sjöarna har sin hemmahamn här– och i den gamla mjölnarbostaden serverar Kafé Ada kaffe med dopp.

Träsliperi och samtida konst

I år visar vi två sommarutställningar: Forsviks träsliperi - en unik byggnad berättar sin historia - om arbetare, arbete och pappersmassetillverkning vid träsliperiet i Forsvik. Och Konst på bruket - samtida konst visas i den historiska bruksmiljön. Sommarens konstnär är Mats Nyman. Vernissage lördagen den 9 juni kl. 14.00.

Musik, teater och Enduro-VM

Under juli har vi ett musikprogram med allt från blues till folkmusik. Bohuslän Big Band & Margareta Bengtsson inleder måndagen 2 juli med Svenska Guldkorn följt av en rad spännande artister.

VM i motorsporten Enduro arrangeras i den 24 - 26 augusti och samma månad inbjuder Teater Tidlös till Gästabud på borgen Gälakvist där Magnus Ladulås och Valdemar gör upp om makten i Svea rike. En roande föreställning i två akter och en gnutta historiekunskap sett genom musik och skådespeleri baserat på en medeltida verklighet.

Nya veteranfordonsträffar i sommar

14 juni och 12 juli samt 11 augusti är det återigen dags för våra populära veteranfordonsträffar. Bruket har öppet och vi visar de gamla renoverade lastbilarna från 30-talet och ta en tur med Bruksjärnvägen, som återuppbyggts under 2009-2011. Loppis och veteranfordonsmarknad med servering.

För mer information om Forsviks Bruk och sommarens aktiviteter:

Hans Hellman, chef Forsviks Bruk
Tfn: 010 - 441 43 66
Mobil: 0706 - 94 14 75
E-post: hans.hellman@vgregion.se

Agneta Filmer-Sankey, Kommunikatör
Tfn: 010-441 43 71
Mobil: 070-247 94 29
E-post: agneta.filmer-sankey@vgregion.se


Presskontakter

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

   070-021 18 23