På den senaste hissmässan i tyska Augsburg var trenden tydlig. Det är uppkopplade hissar som är det nya inom hissbranschen.

Robert Löfkvist Fotograf/Källa: Anders Nilsson

– Hissgruppen har sedan länge byggt sina egna styrsystem och har därmed en unik position på marknaden med en gedigen kunskap. Ett försprång gentemot många konkurrenter, säger Robert Löfkvist, arbetsledare på Hissgruppen. Hissar idag kan kopplas upp via ethernet, wifi eller GSM. I en webbläsare blir den åtkomlig via dator, surfplatta och smartphone vilket  möjliggör övervakning av hissar i realtid. Detta ger en transparens, högre säkerhet och effektivitet, kortare driftstopp och notifikationer vid driftlarm då man kan se aktuell status för  hissarna.

Mer effektiv planering
Tekniken kan även möjliggöra en mer effektiv planering av servicen där den utförs baserat på exempelvis driftstid, starter, tid, antal dörröppningar istället för tidsintervall. – Vi kan även se statistik över tillgänglighet såsom i drift, ur drift, i service, anrop, destinationer, resor, väntetider, dörrcykler, systemstatus etc. Exempelvis kan vi se på vilket plan flest människor går på och av, på vilket plan man får vänta längst och så vidare. – Utifrån väntetidsstatistiken kan vi parkera hissen vissa klockslag på den våning där det är mest trafik. Det är egentligen bara fantasin som begränsar möjligheterna och användningsområdena, menar Robert.

För mer information, vänligen kontakta Robert Löfkvist, arbetsledare, Hissgruppen
Mail: robert.lofkvist@hissgruppen.se
Telefon : 08-527 271 09

Hissgruppen är ett av Stockholms ledande hissföretag som etablerades 1978. Vi levererar kundanpassade hissar av hög kvalitet och arbetar med olåsta hissystem samt komponenter från den öppna marknaden vilket innebär att kunden själv kan välja partner för moderniseringar och service, något som i slutändan ger dig som kund en valfrihet samt en lägre kostnad över tid.

Tillsammans med Hisscentralen, Hiss-Craft, ITK, Motum Hiss Syd, Motum Port i Mälardalen, Nordisk Hiss, Uppsala Lyftservice, Vinga Hiss och Östgöta Portservice ingår Hissgruppen i Motum-koncernen.

 

 

Presskontakter

Robert Sporrong

VD

robert.sporrong@hissgruppen.se

08-527 271 34