I dag finns ungefär 25 e-tjänster i portalen, men många fler kommer att lanseras framöver så det är viktigt informera om var man hittar dem. – Det finns flera fördelar med att använda e-tjänsten istället för den traditionella blanketten och det kommer vi att visa mer om det för alla som besöker oss på biblioteket, säger Charlotte Sjöström, projektledare för det kommunala e-tjänsteprojektet.

Torsdagen den 30 mars kl. 13-16 bjuder kommunen in till Timrå kommunbibliotek där Helene Olofsson och Charlotte Sjöström kommer att finnas på plats för att visa kommunens nya e-tjänsteportal Självservice.

Den gamla blankettportalen vi hade på kommunens hemsida har ersatts av e-tjänsteportalen ”Självservice” där både blanketter och e-tjänster samsas, berättar Charlotte Sjöström.

Vad är en e-tjänst?
e-tjänsten är en tjänst som förmedlas elektroniskt. Man kan beskriva det som att fylla i en smart blankett på datorn där du bara behöver svara på de frågor som är aktuella för just dig. När du svarat på alla frågor i e-tjänsten skickas ditt ärende in digitalt till kommunens e-postbrevlåda för handläggning.

Vad behöver man för att kunna använda en e-tjänst?
Du behöver tillgång till dator, surfplatta eller smart mobiltelefon och internetuppkoppling. För att använda vissa e-tjänster behöver du e-legitimation (Bank-ID) för att logga in och intyga vem du är och signera med en digital signatur. Om du inte har e-legitimation idag kan du vända dig till din bank så ordnar de det åt dig.

Fler e-tjänster under 2017
Kommunen satsar under 2017 på att publicera fler e-tjänster för dig som är medborgare, besökare eller företagare. I e-tjänsteportalen ”Självservice” samlar vi alla våra e-tjänster och blanketter så att du enkelt ska hitta det du söker efter.

Mer information:
Charlotte Sjöström, projektledare: 060-16 31 24


Detta sker i samband med kampanjen Get online week. 

Info om Get online week
Get Online Week är en årligen återkommande kampanj, som äger rum i hela Europa. 2017 är det vecka 13. Syftet är att få fler bekväma med internet och e-tjänster. Myndigheter, bibliotek och privata organisationer arrangerar då aktiviteter med fokus på digital delaktighet.