Timrå kommun inför fjärr- och distansundervisning för elever på Timrå gymnasium och vuxenutbildningen Timrå från och med onsdag 18 mars. Bakgrunden är nya rekommendationer från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Beslutet gäller tills vidare.

Idag meddelade Sveriges regering och Folkhälsomyndigheten att de rekommenderar alla gymnasieskolor, vuxenutbildningar och universitet att införa distansutbildning.

Barn- och utbildningsnämnden i Timrå följer de nya rekommendationerna och kommer att lägga om till distansundervisning för elever på Timrå gymnasium och Vuxenutbildningen Timrå från och med onsdag 18 mars.

Det innebär att undervisning tills vidare inte kommer att bedrivas i skolornas lokaler, utan ersättas med fjärr- och distansundervisning.

Elever och vårdnadshavare som berörs kommer inom kort att informeras om hur fjärr- och distansundervisningen praktiskt kommer att genomföras.

 

Mer information

Lisbeth Eklund (S), Ordförande för barn- och utbildningsnämnden.
Tfn: 072-503 00 25.

Ann-Christin Isaksson, Förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.
Tfn: 070-570 20 63.

Martin Eriksson, Rektor på Vuxenutbildningen Timrå.
Tfn: 070-190 36 56.

Susanne Wåger, Rektor på Timrå gymnasium.
Tfn: 073-275 48 65.


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommun