Tiden sedan mars 2020 har dominerats av covid-19 pandemin och de utmaningar som den innebär. Fokus har till stor del legat på att skydda oss från smitta och smittspridning. Trots oro och risker har kommunens anställda gått till arbetet varje dag och leverera den goda kvalitet i våra verksamheter som innevånarna förväntar sig.

 

  • För att visa vår uppskattning till kommunens anställda för deras arbete under denna period vill vi ge dem en sommargåva. Den är inte i paritet med deras insatser, men den är ett ärligt menat uttryck för vår uppskattning säger Stefan Dalin (s), kommunstyrelsens ordförande Timrå kommun
     
  • Covid-19 pandemin slagit hårt mot det lokala näringslivet, och för att mildra dess negativa effekterna lämnas sommargåvan via det lokala presentkortet ”Timråkortet”. På så vis ger vi personalen en gåva och främjar lokala företag, fortsätter Stefan Dalin.

Presentkort Timrå har tagits fram av Timrå Kommun för att stärka den loka handeln och näringarna i Timrå och kommer att lanseras i juni. Presentkortet ges ut i samarbete med Mastercard och CBS City.

  • Det är kostnadsfritt för aktörer med verksamhet i Timrå kommun att ansluta sig till presentkortet om det görs senast den 31 maj. Så om vi ännu inte hunnit besöka din verksamhet, hör av dig till oss på Näringslivskontoret säger Christina Eriksson, projektledare för presentkortet.
     
  • Redan idag har vi ett 30-tal aktörer som kommer ta emot presentkortet. Tanken är att man ska kunna använda presentkortet på en rad ställen i Timrå kommun. Bland de redan anslutna aktörerna finns bland annat restauranger, café, butiker och hårfrisörer, fortsätter Christina Eriksson.

Förutom att stärka näringslivet är tanken att presentkortet också kommer stärka föreningslivet genom ett unikt samarbete där Timrå IK är den förening som står för administration och försäljning mot företag. Tanken är att fler föreningar ska få möjlighet att arbeta med försäljning och ta del av överskottet. Samarbetet kring detta kommer att sjösättas innan hösten 2021.

  • Tillsammans vill vi arbeta för att stärka platsen Timrå genom ett unikt samarbete mellan näringslivet och föreningslivet, säger Jonas Torines, klubbchef Timrå IK

Mer information kring presentkortet kommer inför lanseringen på hemsidan www.fromtimrawithlove.se som är under uppbyggnad.

 

Kontaktinformation

Stefan Dalin (s), kommunstyrelsens ordförande

stefan.dalin@timra.se  , 073-270 95 39


Jonas Torines, klubbchef Timrå IK

jonas.torines@timraik.se , 060-789 10 05

 

Christina Eriksson, projektledare Presentkort Timrå

Christina.eriksson@timra.se , 070- 5589609

Platser

Västernorrland