Glädjebesked för Sveriges bästa tennisdamer- och herrar – den 17 juni återupptas tävlandet. Närmare en miljon kronor i prispengar står på spel i Sommartouren.

Beslutet att genomföra årets tour kommer efter att Folkhälsomyndigheten gett klartecken för resor i samband med yrkesutövande inom idrott på elitnivå från och med 14 juni. 

Fler tävlingar kan tillkomma till Sommartouren som just nu består av 13 tävlingar, med startskott den 17 juni i Ystad. Tävlingarna delas in i två kategorier: A-tävlingar och SM-serie. Den dam- och herrspelare som samlar flest poäng i SM-serien blir svensk mästare.

Svenska Tennisförbundet har beslutat att matcha alla tävlingsarrangörers prispengar vilket fördubblar den totala potten i touren.
– Det är mycket glädjande att vi kan återuppta tävlandet igen, framför allt för våra bästa spelare som får en efterlängtad nystart på säsongen. Sommartouren utgör årligen ett viktigt tävlingsutbud för de svenska elitspelarna och under rådande omständigheter blir sommarens upplaga ännu mer värdefull. I och med att det internationella tävlandet fortfarande står på paus är det bäddat för startfält av högsta nationella klass, säger Henrik Odervall, tävlingsansvarig på Svenska Tennisförbundet.

Arrangemangen anpassas efter gällande råd och riktlinjer för att minska smittspridningen. Bland annat begränsas startfälten i huvudtävlingar och kval för att uppfylla kravet om yrkesmässigt utövande.

Föreskrifter för all tävlingsverksamhet i svensk tennis med anledning av coronapandemin kommer att presenteras inom kort.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Odervall, tävlingsansvarig Svenska Tennisförbundet
010-444 04 15, henrik.odervall@tennis.se


Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har drygt 111 000 medlemmar organiserade i sju regioner och 410 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har 11500 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. I seriespelet deltar runt 1100 lag och cirka 5000 spelare. Läs mer på www.tennis.se

Presskontakter

Torbjörn Dencker

T.f. kommunikationsansvarig

torbjorn.dencker@tennis.se

   073-368 12 24

Johanna Jonsson

Informationsansvarig

johanna@tennis.se

010-444 04 13

   070-228 2281