Att bjuda på sin kunskap är en självklarhet för wellbeingföretag, kunskap ska man inte hålla för sig själv, den ska man dela med sig av. Under tre dagar kommer femton besöksnäringsföretag från Sverige, Tyskland, Polen, Danmark och Litauen tillsammans genomföra ett studiebesök i linje med wellbeing. Genom att träffa och lyssna på fantastiska svenska wellbeing ambassadörer i Emmaboda, Kalmar och på Öland, kommer deltagarna att kunna vässa sina erbjudanden. Målet är att vi tillsammans ska kunna bidra till en hållbar besöksnäring där människors välmående ges möjlighet att stärkas.

Fotograf/Källa: Unsplash

Just nu pågår en satsning, där Kalmar län är en av fem regioner runt södra Östersjön, som ska utveckla och sprida konceptet Wellbeingturism. Företagen i satsningen har det gemensamma målet att de med sin verksamhet vill bidra till att göra gott och att ha en positiv inverkan på människor och miljö. De vill ge sina besökare möjligheten att semestra hållbart fullt ut och att kunna behålla sin medvetna livsstil även på semestern.

Under studiebesöket kommer företagen att få testa några av de wellbeing-aktiviteter som Kalmar län har att erbjuda. De kommer att skogsbada, slappna av med yoga och väcka sina sinnen med ett stärkande kallbad och äta lokal och hållbar mat. Att delta i ett studiebesök ger därmed en unik möjlighet för deltagarna att träffa och ta del av affärsidéer från företagare med samma värderingar.

”Med studiebesöket vill vi stärka länets företag genom att erbjuda möten med andra i branschen. Nya oväntade möten ger energi och skapar kreativitet. För våra småföretagare kan ett samarbete också vara viktigt då det kan vara ett sätt att spara tid och pengar, och att överleva i en allt tuffare konkurrens.”, menar Christel Liljegren, projektledare för wellbeingturism, och vd på Energikontor Sydost.

Med denna unika satsning på wellbeingturism kan vi utveckla affärsidéer och turism på ett hållbart sätt!  

Bakom satsningen står Linnéuniversitetet, Länsstyrelsen Kalmar län och Energikontor Sydost. Tillsammans med länets hållbara företag, intresserade kommuner och andra aktörer inom besöksnäringen, byggs wellbeing-utbudet på allt eftersom fler hoppar på satsningen.

Läs mer om satsningen på www.wellbeingtourism.com
 

Kom och träffa oss och våra företag:

13 oktober 2021

07.30-10:30

Mundekulla retreatcenter Långasjö

11:00-14:00

ÖdevataGårdshotell och fiskecamp, Emmaboda

  • Utomhusmatlagning

15:00-16:00

Cafe och restaurang Ångkvarnen, Kalmar

  • Hållbar caféverksamhet och information om arbetet med besöksnäringen i Kalmar län

17:00-18: 00

Halltorps Hages, naturreservat

  • Om att tillgängliggöra naturen för besökare

 

14 oktober 2021

10:30-12:30

Mittlandsgården, Törnbotten

  • Skogsbad

13:00-15:00

Kollberggården

  • Yoga

16:30

Penåsa

  • Besök på Sveriges första wellbeingplats

 

För mer information, kontakta

Christel Liljegren

0706-208308, christel.liljegren@energikontorsydost.se

VI STÖDJER FÖRETAG & OFFENTLIGA AKTÖRER I ENERGI- OCH KLIMATARBETET på uppdrag av kommuner, landsting och regioner i Sydost.

Energikontor Sydost AB - Energy Agency for Southeast Sweden
Smedjegatan 37
352 46 Växjö, Sweden
Tel: +46 (0)470-76 55 60
Webb: energikontorsydost.se

 

Presskontakter

Johanna Wallin

Kommunikatör

johanna.wallin@energikontorsydost.se

   0709-21 60 56