Den 19–21 augusti avgörs SM/JSM/USM i Rullskidskytte på Sveriges Nationalarena i Östersund. I samband med detta bjuder Svenska Skidskytteförbundet in media till pressträff den 18 augusti.

Fotograf/Källa: Emma Höglund

Under fredagen kommer en rullskidtävling utan skytte att genomföras, där de svenska skidskyttarna kommer utmanas av framstående längdskidåkare. Därefter väntar en fullspäckad tävlingshelg där en sprint och en kortdistanstävling med fem dam- respektive fem herrklasser ska genomföras. 

Media är välkomna att bevaka tävlingarna på plats. Tävlingsprogrammet i sin helhet och mer information kommer att skickas ut närmare aktuella datum. Föranmälan kommer att krävas och ni kan redan nu skicka in en intresseanmälan till emma.hoglund@skidskytte.se.  

Pressträff med aktiva och tränare 

Torsdag 18 augusti 13:00-14:00 bjuder Svenska Skidskytteförbundet in till pressträff på Östersunds Skidskyttestadion där det finns möjlighet för media att träffa önskade tävlingsdeltagare för intervjuer. Önskemål om vilka aktiva ni vill prata med ska anmälas senast 14 augusti till emma.hoglund@skidskytte.se

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskyttesporten genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande i skidskytte.

Presskontakter

Emma Höglund

Kommunikatör svenska skidskytteförbundet och Mediamanager Worldcup Östersund

emma.hoglund@skidskytte.se

   +46761391220