Numera öppnar vi bara gapet på Malmska valen några få gånger per år. Och ett sådant tillfälle närmar sig! Under valhelgen 13-14 september finns det möjlighet att kliva in i gapet på den snart 150 år gamla blåvalen. Närmaste veckorna är det också hektiska valdagar på museet – barnen kommer rösta fram vilket djur som kommer vara ordförande i museets barnklubb de kommande fyra åren.Varg, daggmask, oceanhaj eller uggla? Vem ska efterträda Späckhuggaren som ordförande för museets barnklubb? Från och med den 14 september kan du upp till 12 år komma och rösta på ditt favoritdjur bland 6 utvalda kandidater.Rösta på ditt favoritdjurVad har daggmasken att säga? vad tycker oceanhajen är viktigt? vad vill vargen föra fram? Rösta på ditt favoritdjur bland våra 6 kandidater: Oceanhajen, Vargen, Ugglan, Daggmasken, Späckhuggaren eller Nilkrokodilen. Som bifogat dokument finns valpamfletter från samtliga kandidater.När: Från söndag den 14 september till tisdag den 30 september.
Var: Strax utanför valsalen intill sälarnaNär får vi reda på vem som fick flest röster?Tisdag den 30 september är sista dagen du kan rösta på ditt favoritdjur. Därefter räknar vi alla röster och hoppas kunna presentera vem som fick flest måndag den 6 oktober på vår webbplats.Kliv in i valens gapPå valdagen är valen öppen hela dagen mellan kl. 11-17 och en av museets pedagoger kommer finnas i valsalen och svara på frågor om valar och visa material ur samlingarna. Valen går att gå in i även dagen innan valdagen, den 13 september.Valfläsk i restaurangen och filmvisning i hörsalenI köket serveras raggmunk och valfläsk varje torsdag september ut. Och i butiken har vi laddat med valaffischer på världens 25 vanligaste valar.

Museet har också gjort en kortfilm om valar på lördagar och söndagar kl.13.00 och 15.00. Tjuvkika på filmen nedan:För frågor och mer information:Eva Goffe, Göteborgs Naturhistoriska museum
Tfn: 010-441 44 04
Mobil: 070-696 56 95
E-post:eva.goffe@vgregion.se


Presskontakter

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

   070-021 18 23