Den nya sajten Skatteupproret.se har på två veckor samlat över 5000 namnunderskrifter. Många har hört av sig till initiativtagarna med tips på skatteslöseri i stat, region och kommuner - det ena exemplet mer hårresande än det andra. MEDs partiledare Ilan Sadé uppmanar allmänheten att fortsätta skicka in tips och exempel.

Ilan Sadé, partiordförande Fotograf/Källa: Medborgerlig Samling

Det är nu två veckor sedan lanseringen av den politiskt obundna sajten Skatteupproret.se. Intresset för sajten har varit mycket stort, och varje dag strömmar det till nya personer som vill skriva under. Skatteupproret.se har blivit en plattform där allmänheten kan dela med sig av exempel på skatteslöseri och diskutera hur vi som medborgare kan få stopp på slöseriet.

– Min förhoppning är att Skatteupproret.se ska bli en samlingsplats för alla som värnar om att våra skattemedel används på ett ansvarsfullt sätt, säger Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling (MED). – Initiativet är partipolitiskt obundet, och vi välkomnar alla engagerade medborgare, oavsett partifärg.

Det är tydligt att Skatteupproret.se slår an en sträng hos många. Många av de exempel som lyfts fram torde vara svåra för makthavarna att försvara, vilket gör att intresset för skattefrågor ökar i samhället.

– Jag vill uppmana alla att fortsätta skicka in exempel, delta i diskussionstrådar och informera om att sajten finns, säger Ilan Sadé. – Det är viktigt att de här frågorna kommer högt upp på dagordningen. Om vi slutar att slänga pengar på rent trams så kommer vi också att ha råd med det som är viktigt för medborgarna.

www.skatteupproret.se

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa - en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik. 2022 ställer MED upp i valet till riksdagen samt till 11 regioner och 65 kommuner.

www.med.se

Presskontakter

Ilan Sadé

Partiordförande

ilan.sade@med.se

   070-7878344

Mikael Flink

Pressansvarig

mikael.flink@med.se

   070-7701221