När Reflex Arkitekter flyttar sitt kontor till Fatburen på Södermalm står hållbarhet i fokus. I nära samarbete med hyresvärden AMF Fastigheter har de återbrukat nästintill all inredning, material och installationer som fanns i lokalen sedan tidigare. Planerad inflytt är den 7 mars.

AMF Fastigheters fastighet Fatburen på Södermalm i Stockholm inhyser idag flera välkända företag, bland andra EA Digital solutions CE, Epidemic Sound och Fidelity Information Services Front Arena. Den 7 mars flyttar Reflex Arkitekter in i huset, i en lokal på 1133 kvm.

För att skapa ett så hållbart kontor som möjligt har man, i nära samarbete med AMF Fastigheter, utgått från lokalens förutsättningar och återbrukat det material och de byggelement som redan fanns på plats. Reflex Arkitekter har varit delaktiga i hela processen för att hitta lösningar för verksamhetens behov utan att för den sakens skull riva ut och bygga nytt. Slutresultatet är ett kontor där nästan all inredning, material och installationer är återbrukad.

- Vi har tagit chansen att gå ”all-in” på återbruk av såväl planlayout som inredning, och vi jobbar med upcycling av restmaterial och begagnade möbler, säger Jenny Öberg, inredningsarkitekt SIR/MSA och partner på Reflex Arkitekter.

2021 antogs AMF Fastigheters klimatmål inom ramen för Science Based Targets initiative. Enligt målen ska verksamhetens indirekta utsläpp, dit bland annat lokalanpassningar hör, minska med 67 % per kvadratmeter till år 2030. Att samverka med och möjliggöra hållbara val för hyresgästerna är avgörande för att nå detta mål, och AMF Fastigheter arbetar därför aktivt med detta.

- Vi är glada att välkomna Reflex Arkitekter till Fatburen, en arkitektfirma som så genuint strävar mot samma mål som vi när det gäller att minska klimatavtrycket i samband med lokalanpassningar. De visar att de med sitt engagemang, närvaro och förmåga att se lösningar kommer att skapa ett kontor som på sitt sätt är något extra, säger Per Helgesson, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

Visionen för Reflex Arkitekters nya kontor har varit att skapa en samlingsplats med ytor för arbetsro, socialt umgänge, möten och samarbete. I lokalen finns ateljéer och modellbyggarplats, inspirerande mötesrum och en stor ”social hub”.

- Efter pandemin har vi lärt oss vikten av att kunna erbjuda en attraktiv fysisk mötesplats för kreativa processer och socialt umgänge, därför är vi oerhört nöjda med att hittat denna lokal, säger Marco Folke Testa, arkitekt SAR/MSA, VD och partner på Reflex Arkitekter.
 

För ytterligare frågor, kontakta: 

AMF Fastigheter
Bodil Hassel, presskontakt
E-post: bodil.hassel@amffastigheter.se
Tfn: 0722 - 35 32 69

Reflex Arkitekter
Marco Folke Testa, VD, Arkitekt SAR/MSA OAI
E-post: marco.testa@reflexark.se
Tfn: 070-758 64 40
 

Om AMF Fastigheter 
AMF Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag med 35 kommersiella fastigheter i Stockholm och Sundbyberg. Genom att utveckla och förvalta våra kontor, handelsplatser och kvarteren runtomkring bidrar vi till en levande och attraktiv stad. AMF Fastigheter är ett helägt dotterbolag till pensionsbolaget AMF. Fastighetsportföljen som AMF Fastigheter förvaltar har idag ett marknadsvärde om cirka 73 miljarder kronor. Läs mer på www.amffastigheter.se 

Om Reflex Arkitekter
Reflex Arkitekter består av varumärkena Reflex, Reform och Ripellino Arkitekter. Basen i erbjudandet är komplexa byggnads- och inredningsprojekt, med en spetskompetens inom områdena kontor, hotell, lab och sjukvård, bostäder och inredning. Läs mer på www.reflexark.se

Relaterade bilder

Presskontakter

Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

08-600 69 26

   0722-35 32 69

Anne Ostelius

Presskontakt

anne.ostelius@amffastigheter.se

08-600 68 90

   0730-30 95 76

Presstelefon (jour)

Pressfrågor utanför ordinarie arbetstid

press@amffastigheter.se

   0738-36 34 50