Capios och Närhälsans jourcentraler i Stenungsund som tillfälligt är stängda kommer fortsätta att vara det till och med 30 september 2021. Patienter välkomnas istället till Kungälvs jourcentral på kvällar och helger.

De båda jourcentralerna har varit stängda sedan april förra året till följd av coronautbrottet. Capio och Närhälsan har istället valt att samverka kring jouren i Kungälv. Stängningen har sedan förlängts i omgångar och hade senast slutdatum 2 maj. Nu blir det istället 30 september som är det nya datumet.

– Vi behöver all personal till provtagning och massvaccinering mot Covid-19. Detta i ett läge då vi också ska lösa sommarsemestrar för våra medarbetare, säger Mats Dahl, primärvårdområdeschef Närhälsan.

Vårdcentralerna öppna som vanligt

Stängningen påverkar inte Capios eller Närhälsans vårdcentraler i Stenungsund som har öppet som vanligt. Kungälv jourcentral har öppet klockan 17 – 22 på vardagar och klockan 10 – 16 på helger. 

Fortsatt samarbete

Närhälsan och Capio har för avsikt att efter den tillfälliga stängningen under pandemin öppna en gemensam Stenungsundsjour i Capio läkarhus lokaler. 

Kontakt 

Mats Dahl
primärvårdområdeschef Närhälsan
telefon: 076 – 052 89 09
e-post: mats.dahl@vgregion.se

Thomas Gavin 
Regionchef Capio Närsjukvård AB 
Telefon: 070 – 726 01 03 
E-post: thomas.gavin@capio.se


Närhälsan är en av landets största aktörer inom primärvård med hundratals vårdcentraler, barnavårdscentraler, jourcentraler, närakuter och rehabmottagningar i Västra Götaland. Med drygt 5 400 medarbetare finns vi nära invånarna i Västra Götaland, och gör skillnad för deras liv och hälsa.

Presskontakter

Victor Friberg

Presskommunikatör

victor.friberg@vgregion.se

   0722-015549