Capios och Närhälsans jourcentraler i Stenungsund som tillfälligt är stängda kommer fortsätta att vara det till 2 maj 2021. Patienter välkomnas istället till Kungälvs jourcentral på kvällar och helger.

I april stängde de två jourcentralerna för att klara bemanningen kvällar och helger till följd av coronautbrottet. Capio och Närhälsan valde istället att samverka kring jouren i Kungälv. Då sattes preliminärt datum till 30 augusti, vilket sedan har förlängts i omgångar och nu är det 2 maj 2021 som gäller.

Thomas Gavin, regionchef Capio Närsjukvård, och Mats Dahl, primärvårdområdeschef Närhälsan, menar att samarbetet kring jouren i Kungälv har fungerat väl och att söktrycket har varit betydligt lägre än innan pandemin. Vidare menar de att resurserna måste koncentreras till färre enheter för att klara bemanningen genom pandemin där covidtester och vaccinering kommer ta mycket tid i anspråk kommande månader. 

Vårdcentralerna öppna som vanligt

Stängningen påverkar inte Capios eller Närhälsans vårdcentraler i Stenungsund som har öppet som vanligt. Kungälv jourcentral har öppet klockan 17 – 22 på vardagar och klockan 10 – 16 på helger. 

Kontakt 

Björn Johansson 
kommunikatör Närhälsan 
Telefon 072  201 55 49  
E-post bjorn.hr.johansson@vgregion.se 

Thomas Gavin 
Regionchef Capio Närsjukvård AB 
Telefon: 070 – 726 01 03 
E-post: thomas.gavin@capio.se 

 


Närhälsan är en av landets största aktörer inom primärvård med hundratals vårdcentraler, barnavårdscentraler, jourcentraler, närakuter och rehabmottagningar i Västra Götaland. Med drygt 5 400 medarbetare finns vi nära invånarna i Västra Götaland, och gör skillnad för deras liv och hälsa.

Presskontakter

Victor Friberg

Presskommunikatör

victor.friberg@vgregion.se

   0722-015549