12 september kl 18.00 är Bostadsrättsföreningar (BRF) och idrottsföreningar välkomna till Agunnaryds bygdegård. Där blir det information om fördelarna för en förening att installera solceller, samt frågestund med experter om förutsättningar och erfarenheter.

Intresset för solceller ökar i Sverige. Sedan bygglovet för solceller slopades i augusti 2018 har det blivit ännu lättare att installera solpaneler på sitt eget tak. Under 2018 ökade antalet solceller i Sverige med nästan 60 %.

Om man bor i bostadsrätt och vill installera solceller, hur gör man då? Vilka regler är det som gäller för en förening som vill äga solceller gemensamt? Med på träffen i Agunnaryd är en bostadsrättsförening i Älmhult som berättar om sin nya solcellsanläggning från första idé till resultat efter några månaders drift. Vi får också lyssna till en representant från Länsstyrelsen om de olika stöd som finns att söka. Kommunens energi- och klimatrådgivare berättar om hur de kan hjälpa till. Man kan också ställa frågor till en solcellsinstallatör (Air by Solar) som är på plats. Energikontor Sydost som är arrangör inleder och håller ihop träffen.

Förutsättningarna för att installera solpaneler är annorlunda för de som bor i bostadsrätt än för de som bor i villa. Vi vill bidra till att fler bostadsrättsföreningar blir medvetna om de möjligheter som finns”, säger Pierre Ståhl, projektledare på Energikontor Sydost.

Media välkomnas att delta!

Mötet arrangeras av Energikontor Sydost som via ett EU-finansierat projekt ska bidra till att fler bostadsrättsföreningar och andra kooperativ/föreningar investerar i förnybar energi.

Energikontor Sydost är en organisation utan vinstintressen som jobbar för ett hållbart energisystem i samverkan med både privata aktörer och våra ägare; kommuner, landsting och regionförbund i sydost.

 

För mer information, kontakta

Pierre Ståhl, projektledare eller Göran Gustavsson

Telefon 070-688 7520 och 070-921 6054

VI STÖDJER FÖRETAG & OFFENTLIGA AKTÖRER I ENERGI- OCH KLIMATARBETET på uppdrag av kommuner, landsting och regioner i Sydost.

Energikontor Sydost AB - Energy Agency for Southeast Sweden
Smedjegatan 37
352 46 Växjö, Sweden
Tel: +46 (0)470-76 55 60
Webb: energikontorsydost.se

 


Bifogade filer

 190902_Agunnaryd.pdf

Presskontakter

Johanna Wallin

Kommunikatör

johanna.wallin@energikontorsydost.se

   0709-21 60 56