-”Våra studenter är vilda, tänker nytt, är initierade och fyllda av lust” konstaterar SKH:s prefekt Christina Molander som förväntar sig korsbefruktningar, scenkonst i framkant och undersökande projekt som ett resultat av ett omfattande samarbete mellan Institutionen för scenkonst på Stockholms konstnärliga högskola (SKH) och Kulturhuset Stadsteatern.

Teaterchef på Kulturhuset Stadsteatern, Anna Takanen och prefekt på institutionen för scenkonst på SKH, Christina Molander

Nästa år ska Kulturhuset Stadsteaterns lokaler vid Sergels torg renoveras. Då flyttar de sina teaterproduktioner till nya platser runt om i Stockholm och inleder bland annat ett omfattande samarbeta med institutionen för scenkonst på SKH gällande lokaler, resurser och praktikarbeten.

SKHs lokaler på Valhallavägen 189 (StDH), kommer under våren 2019 att inhysa flera av Kulturhuset Stadsteaterns repetitioner och SKHs scenkonststudenter kommer att praktisera i produktionerna.

Samarbetet fördjupas sedan när SKHs studenter producerar sina examensföreställningar och Kulturhuset Stadsteaterns skådespelare medverkar i dem. Förhoppningsvis utmynnar det i givande möten mellan de studenter som ska skapa framtidens scenkonst, och de som står på scenen idag. 

Examensproduktionerna kommer att presenteras för en publik under paraplynamnet Scenex19 under senare delen av våren 2019.

På bilden ser vi Kulturhuset Stadsteaterns teaterchef Anna Takanen och prefekt för institutionen för scenkonst på SKH Christina Molander, presentera projektet vid en pressträff 16 oktober 2018.


Stockholms konstnärliga högskola med skolorna DOCH Dans och Cirkushögskolan, Operahögskolan och Stockholms dramatiska högskola utbildar och forskar inom cirkus, dans, film, media, opera, teater och annan scenkonst. Vi vill med vår unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning ge nya möjligheter för framtidens kunskaps- och samhällsutveckling. Läs mer: uniarts.se

Presskontakter

Magdalena Marklund

Kommunikatör

magdalena.marklund@uniarts.se

+46 (0)8 49 400 552