Skånska Byggvaror är ny huvudsponsor till Svenska Skidskytteförbundet, 2017-2019. Samarbetet stärker och synliggör Skånska Byggvarors varumärke i bland annat TV-sändningar från tävlingar i Sverige och internationellt. Som huvudsponsor väljer Skånska Byggvaror att bygga en plattform för de svenska skidskyttarnas resa mot medaljer i Östersund 2019.

Skidskytte är en folkkär sport och det svenska landslaget utvecklas starkt med en rad nya, unga talanger. Skidskytteförbundet och Skånska Byggvaror delar värderingar som hållbarhet, enkelhet och ödmjukhet och strävar båda efter att vara bäst när det gäller. Med ett treårigt och långsiktigt samarbete kommer Skånska Byggvaror att aktivt bidra till att sporten kan utvecklas och nå nya framgångar i landslaget, med sikte på VM i Östersund 2019.

-          Vi är mycket glada och nöjda med att ha krokat arm med skidskyttarna. Vi ser väldigt mycket fram emot att tillsammans bygga ett starkt landslag för fortsatt framgång och nya segrar. På köpet får vi förstås också fin synlighet i ett sammanhang som kännetecknas av folkkära idrottskvinnor och män. Att därtill bidra till att fler ungdomar får upp ögonen för sporten i Sverige är dessutom en fin känsla, säger Per-Ivan Christiansson, Skånska Byggvaror.

Svenskt skidskytte lockar löpande miljonpublik i TV och är en av de mest populära TV-sporterna i Sverige. Den senaste säsongen har TV-tittarna sett nya, unga skidskyttar presentera sig på löpande band. Hanna Öberg, Anna Magnusson, Sebastian Samuelsson och nu senast Chardine Sloof. Alla dessa förväntas blomma ut i samband med VM på hemmaplan i Östersund 2019.

-          Svenskt Skidskytte växer så det knakar och vi gör det över hela landet, säger Ingemar Arwidson, Skidskytteförbundets Generalsekreterare. När en ny generation skidskyttar nu tar plats i TV-rutan är det viktigt att de får schyssta villkor för sin utveckling. För oss är det då en stor förmån att få arbeta med huvudsponsorn Skånska Byggvaror som byggt sin framgång på att sätta människan i centrum och med ständig omsorg om detaljer. Där ser vi många gemensamma beröringspunkter och en möjlighet att lära av varandra. Tillsammans bygger vi ett fundament för framgång inför och bortom 2019.

Under många år hade Svenskt Skidskytte en exempellös resultatutveckling. Vi blev bortskämda med världsstjärnor som Magdalena Forsberg, Anna-Carin Zidek, Björn Ferry och Helena Ekholm. De senaste åren har det skett en generationsväxling som nu leds av demontränaren Wolfgang Pichler, som genom åren coachat fram idrottare till ett 60-tal mästerskapsmedaljer.

-          Skidskytte är en väldigt svår sport att lära sig behärska, säger Wolfgang Pichler. Därför är det omöjligt att utlova medaljer vid VM i Östersund 2019, men jag kan lova att med det här teamet kommer vi att ha aktiva som kan kämpa om medaljer i varje lopp. Vi har en fantastisk anda i vårt lag och vi inspireras mycket av att ett framgångsrikt och genuint företag som Skånska Byggvaror väljer att bli en del av vårt team.

 

Vision:

Sverige – Världsledande inom skidskytte

Mål:

Sverige ska årligen ta VM- eller OS-medalj(er), fördubbla antalet aktiva skidskyttar och dubblera antalet åskådare på världscuptävlingen i Östersund samt arrangera hela Sveriges VM i Skidskytte 2019


Bifogade filer

 

 

Presskontakter

Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

   +46768442008