Den 7 maj öppnar Sustainable pop-up i Mood Stockholm – en helt ny satsning som samlar sju varumärken inom mode, hemtextil, klädvård och smycken med hållbarhet som gemensam nämnare. Bolagen ägs och drivs av svenska entreprenörer som alla arbetar utefter ett tydligt fokus på hållbara arbetssätt och värderingar. Varumärkena är väletablerade online men för flera utgör pop-upen premiären för en fysisk butikslansering.

Stående fr. vänster - Alexander Elmfeldt (IT’S OUR CENTURY) Tom Nymark (IT’S OUR CENTURY) Emelie Jurhag (19NO5) Amelie Klingspor (AMIK Studio) Alexander Arnheim (Juniper) Sittande fr vänster - Jessica Slettengren (Tvättarket/Clean By Sweden) Julia Granqvist (Juniper) Therese Wiman( THE_WIMAN) Maria Resare (By Linen)

Mood Stockholm har etablerat sig allt mer som en plats för nytänkande och innovativa koncept inom retail, mat och dryck. För flera varumärken och aktörer har handelsplatsen utgjort en testplattform och en ny arena att möta sina kunder på. Mellan den 7 maj till 2 juli 2022 får Mood Stockholm besök av ytterligare ett nytt och spännande koncept - Sustainable pop-up.

Sustainable pop-up är en helt ny satsning som samlar sju svenska varumärken med tydligt hållbarhetsfokus under ett och samma tak - AMIK Studio, The_Wiman, It’s our century, Clean by Sweden/Tvättarket, By Linen, Juniper och 19NO5. Med en fysisk butik får varumärkena, som till största del funnits tillgängliga online, nu möjlighet att möta en ny publik. Bolagens grundare kommer till stor del att bemanna butiken på egen hand för att få ett personligt möte med sina kunder och dra lärdomar.

- Vi ser verkligen fram emot att äntligen få träffa våra kunder face-to-face! Vi vill skapa en inspirerande plats där alla sju kan berätta sin egen historia samtidigt som det går en röd tråd genom hela butiken, vilket är hållbarhet. Vi kommer även ha föreläsningar och spännande event som utbildar inom ämnet. Stay tuned! säger Amelie Klingspor, grundare av AMIK Studio och projektledare för Sustainable pop-up.

Sustainable pop-up kommer att rymma hållbart mode genom Amik Studio som erbjuder aftonklänningar handsydda i Italien från tyger som blivit över från varumärken som Gucci, Max Mara och Valentino, The_Wiman som erbjuder möjligheten att långsamt bygga upp en hållbar garderob genom tidlösa plagg i återvunnen ull och IT’S OUR CENTURY som tillverkar tröjor av återvunnen kashmir i unisex-modeller.

Till hemmet finns bylinens hållbart framtagna linnetextiler och Junipers lakan i 100 % Supima-bomull. Clean by Sweden/Tvättarket tar tvätten till en ny nivå med sitt ark med tvättmedel, sköljmedel och fläckborttagare i ett. På Sustainable pop-up finns även 19NO5s handgjorda smycken inspirerade av en svunnen tid.

- Mood Stockholm samlar idag flera koncept som haft stor framgång online men inte tidigare funnits tillgängliga i fysisk butik. Det känns väldigt kul att inte mindre än sju varumärken med tydlig hållbarhetsprofil nu kommer att samlas under ett och samma tak i hjärtat av handelsplatsen, säger Cecilia Åkesson, centrumchef för Mood Stockholm.

Sustainable pop-up tar plats på plan 3 i Mood Stockholm.
 

Sustainable pop-ups varumärken:

Amik Studio: www.amikstudio.com
The_Wiman: www.thewiman.com
IT’S OUR CENTURY: www.itsourcentury.com
Clean by Sweden/Tvättarket: www.cleanbysweden.com
bylinen: www.bylinen.se
Juniper: www.jun-per.com
19NO5: www.19no5.se
 

För mer information, kontakta:
Bodil Hassel, presskontakt AMF Fastigheter
E-post: bodil.hassel@amffastigheter.se  
Tel: 073 – 270 62 34

Om MOOD Stockholm
MOOD Stockholm är en urban mötesplats belägen i centrala Stockholm. Med en unik butiksmix på ett 50- tal butiker, flertalet populära restauranger och mötesrum har handelsplatsen utvecklats till en självklar mat-och shoppingdestination som satt hela området på kartan sedan öppning 2012. I den brokiga och levande miljön kan man njuta, shoppa, umgås och arbeta under en stor del av dygnets alla timmar. Mood Stockholm är helt enkelt en modern stad i staden. Läs mer om Mood på http://moodstockholm.se.  

 

Relaterade bilder

Presskontakter

Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

   0722-35 32 69

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

08-600 69 30

   073-836 34 50

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

08-600 69 17

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

08-600 68 27