På talarlistan första dagen, 28 maj, står Ebba Busch Thor (KD), Jimmie Åkesson (SD) och Per Bolund (MP). Dagen därpå, 29 maj, kommer Anders W Jonsson (C), Ulf Kristersson (M), Nyamko Sabuni (L) och Ibrahim Baylan(S) att tala inför kongressen.

– Vi är oerhört glada över att så pass många partiföreträdare har valt att komma till Företagarnas kongress. För att vi ska lyckas med vårt uppdrag – att förbättra företagandets villkor i Sverige – krävs att samtliga riksdagspartier har en förståelse för de frågor som är viktiga för våra medlemmar. Det får de nu i det absolut bästa av sammanhang, säger Företagarnas vd Günther Mårder.

Framtid i fokus

Företagarna företräder omkring 60 000 företagare över hela landet, fördelat på 250 föreningar. Under kongressens två dagar fattas viktiga beslut om Företagarnas strategiska arbete. Dessutom ska en ny riksstyrelse väljas. Det blir också tillfälle till att diskutera viktiga företagarpolitiska frågor med andra medlemmar och inbjudna gäster.

Företagarnas tiotusentals engagerade medlemmar utgör en stark företagarfolkrörelse över hela landet. På kongressen uppmärksammas detta, bland annat genom priset Årets Förening och fem ytterligare utmärkelser. Priserna är hyllningar till de lokalföreningar och personer som genom sitt engagemang utmärkt sig särskilt under året.

Rösträtt har ombud, utsedda på lokala årsmöten eller av branschförbund, men samtliga medlemmar i organisationen och branschförbund är varmt välkomna till kongressen. Anmälan sker på företagarna.se/kongress.


Presskontakter

Alexandra Elias

Pressekreterare

alexandra.elias@foretagarna.se

   +46 70 896 00 21

Jimmy Mannung

Pressekreterare

jimmy.mannung@foretagarna.se

0707887410