Under högsommaren bjuds det på gratiskonserter på Larmtorget i Kalmar på tisdagar och torsdagar. Första veckan gästas vi av Shirley Clamp och Noice.

Fotograf/Källa: Pressbild/Foto: Kitty Lingmerth

Vi kommer också att få höra två lovande artister från regionen. Artistutvecklingsprogrammet Talent Coach har valt ut nio starka akter som kommer att spela under åtta av Larmtorgskvällarna. I slutet av sommaren kommer någon av dem att tilldelas ett stipendium, som bl.a. innebär en spelning på festivalen Vienna Waves i Wien.

Tisdag 2 juli
Huvudartist: Shirley Clamp

Musik på Larmtorget inleds av folkkära artisten Shirley Clamp. Minns ni hennes stora genombrott? Det var 2004, då hon kom på andra plats i Melodifestivalen med låten ”Min kärlek”. Sedan dess har Shirley hunnit med allt från turnéer till programledarjobb.

Talent Coach-artist: Elin Namnieks
Elin Namnieks är konferencier under Musik på Larmtorget hela sommaren och under den första kvällen får vi även möta henne som artist. Hon började sin musikaliska resa som singer/songwriter redan i tidig ålder och genom åren har musiken utvecklats till elektronisk pop.

Torsdag 4 juli:
Huvudartist: Noice

Noice var ett av Sveriges populäraste popband under 1980-talet och hade flera hits, t.ex. ”En kväll i tunnelbanan” och ”Dolce Vita (Det ljuva livet)”. Bandet splittrades 1982, men har återförenats flera gånger i olika konstellationer.

Talent Coach-artist: Calm Rites
Calm Rites är ett indierockband från Kalmar, som består av John Jönsson, Carl Einarsson, Sebastian Åsgårdh och Stefan Eriksson. Bandet startade våren 2018 och släpper en ny EP under 2019. De beskriver själva sitt sound som en balansgång mellan melankoli och eufori.

Musik på Larmtorget
Musik på Larmtorget är en uppskattad tradition i Kalmar. I år hålls evenemanget 2 juli–6 augusti. Arrangörer är Destination Kalmar i samarbete med krögarna runt Larmtorget. Musikkvällarna startar kl. 19:00 och klockan 19:45 står kvällens huvudartist på scen.

Hela programmet för Musik på Larmtorget: 
kalmar.com/larmtorget

Mer information om Talent Coach-artisterna:
se tidigare pressmeddelande

För mer information, kontakta:
Åke Andersson, Destination Kalmar, tel. 0703-540 261

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!

Presskontakter

Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93