Interimschefer har tidigare främst tillsatts som en nödlösning vid krishantering eller för att överbrygga en vakans. Under post-corona är strategisk förändringsledning den del som haft störst tillväxt. Interimsbyrån Scandinavian Executive har sett ett växande behov för strategisk förändringsledning hos allt fler verksamheter.

 

Scandinavian Executive såg en nedgång behovet för interimschefer inom stort sett alla branscher under första halvåret 2020. I spåren av krisen har marknaden snabbt återhämtat sig, och vissa industrier och befattningar har växt mer än någonsin. Överlag så har interimsbranschen återhämtat sig mycket bra efter pandemin. Scandinavian Executive har efter ett par utmaningar under början av 2020, haft ett bra år totalt 2020 och 2021 hittills med särskilt bra tillväxt för andra och tredje kvartalet.

Under 2021 har behovet för strategisk förändringsledning vuxit snabbt, detta eftersom det nu finns ett större behov av att genomföra strategiska förändringar på ett mer effektivt sätt. Då behövs stöd av någon med rätt erfarenhet och kompetens för just den typen av uppdrag.

“Det har blivit tydligt att det finns ett sug efter strategisk förändringskompetens på ledningsnivå. Framförallt så ser vi att många kunder har behov av att hitta rätt interimschef för olika turnaround-projekt och förändringsledare för att reformera affärsmodeller eller utveckla arbetssätt. Sedan tror vi att tjänster som CFO för företagsrekonstruktioner och HR-omstruktureringschefer kommer växa inom den närmsta tiden,” säger pressansvarig på Scandinavian Executive.

Trenden pekar på att fler och fler bolag fått upp ögonen för interimsuppdrag som låter dem testa en tillfällig lösning innan de övergår till fast anställning, vilket både kortar ned rekryteringstiden samtidigt som risken för kostsamma felrekryteringar minskar markant.

Om Scandinavian Executive

Scandinavian Executive har sedan 2015 arbetat med att matcha rätt kandidat med rätt företag. Interimsbyrån arbetar med effektiva processer utan krångel och de har ett kvalificerat urval med över 4000 interimskonsulter.

 

Presskontakt

Frida Engström, Public Relations Manager

frida.engstrom@prdirekt.se

 

Presskontakter

Frida Engström

frida.engstrom@prdirekt.se

0768669966

010 551 75 00