Från och med 15 april ingår Trollhättan i Samverkande sjukvård. Det innebär att det nu finns avtal om samverkan med samtliga kommuner i Fyrbodal.

Avtalet med norra hälso- och sjukvårdsnämnden innebär att kommunens sjuksköterskor kan göra tillfälliga insatser hos kommuninvånare även om dessa inte har kommunal hemsjukvård.

Avtalet om insatser gäller dygnet runt. Uppdrag kan till exempel komma från 1177, ambulanssjukvården, vårdcentral/jourcentral eller sjukhus, som alla är en del av konceptet Samverkande sjukvård.

Det gemensamma målet i Samverkande sjukvård är att förbättra och utveckla samverkan för att skapa ökad trygghet och tillgänglighet för invånarna och utnyttja tillgängliga resurser på bästa sätt.

- Ett stort geografiskt område, som vi har i Fyrbodal, ställer speciella krav för att invånarna ska känna trygghet och närhet till sjukvården. Genom att arbeta över gränserna mellan vad som räknas som sjukhusvård, primärvård, ambulanssjukvård eller kommunal hälso- och sjukvård har vi bevisat att Samverkande sjukvård är ett framtidskoncept, säger norra hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Linda Jansson (M).

Utanför Fyrbodal finns konceptet Samverkande sjukvård även i Lilla Edets kommun och på Öckerö.

 

Kontaktpersoner:

Linda Jansson (M), ordförande, tel. 070 - 216 13 79

Margareta Fredriksson (L), 1: vice ordförande, tel. 070 - 631 74 17

Annica Erlandsson (S), 2:e vice ordförande, tel. 070 - 236 52 44

Marianne Laiberg, regionutvecklare, tel. 070 - 316 66 28

 

Jörgen Andersson, kommunikatör, tel. 076 - 112 21 6

 

Om norra hälso- och sjukvårdsnämnden:

Norra hälso- och sjukvårdsnämnden är en av fem hälso- och sjukvårdsnämnder i Västra Götalandsregionen.

Nämnden företräder dig som bor i Bengtsfors, Dals-Ed,  Färgelanda, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Orust, Sotenäs, Strömstad, Tanum, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg och Åmål.

Nämnden ansvarar för att göra behovsanalyser och prioriteringar. Kunskapen om vilka behov befolkningen har styr nämndens beställningar och avtal om primärvård, tandvård, sjukhusvård, folkhälsoinsatser och insatser för personer med funktionsnedsättning​.

Presskontakter

Västra Götalandsregionens presstjänst

https://www.vgregion.se/aktuellt/press/

presstjansten@vgregion.se

010-441 41 99

Anna Liljenberg

Presschef

presstjansten@vgregion.se

Björn Johansson

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Ingrid Lord

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Anders Sandahl

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se