Småföretagens genväg till ökad omsättning och bättre resultat i tuffa tider stavas OFFENTLIGA AFFÄRER! Mitt i alla ekonomiska svackor ökar intresset för att hitta fram till de offentliga affärerna. Några som insett detta är investerarna i PublicInsight som skjutit till ca 2 mkr till en värdering om ca 50 mkr mitt i sommaren när andra Techbolag brottas med att förklara avstannande tillväxt. Vägen fram till en notering för PublicInsight 2024 går via en pre-IPO under hösten 2022.

 

Bolaget har valt Mats Ekberg, känd västkustprofil, som hjälpt fler än 50 bolag till mindre listor som ex Spotlight som guide på resan ” Jag tror PublicInsight har stor betydelse för många ägarledda företag som idag behöver hitta kompletterande intäktskällor. En notering på Spotlight skulle också ge många i den direkta målgruppen en dubbel anledning att investera i PublicInsight. När andra förväntningsbolag tappar värdering i tuffa tider är PublicInsight en typ av bolag som går mot strömmen”, säger Mats Ekberg, Företagsfinansiering Fyrstad AB.
 

PublicInsight förstärker styrelsen
För att hjälpa bolaget att intressera och attrahera företag som skulle ha mest nytta av PublicInsights tjänster har bolaget rekryterat SaaS-experten Mikke Selander till styrelsen:

”När jag byggde upp mitt eget SaaS-bolag var jag mitt i målgruppen. Hade jag haft tillgång till PublicInsight då hade jag kunnat öka hastigheten på bolagets tillväxt flera gånger om. Nu ser jag framför mig ett roligt och spännande arbete som styrelse-ledamot i ett av marknadens mest spännande SaaS-bolag. Därför har jag också själv investerat inför den kommande resan mot notering på Spotlight.", säger Mikke Selander

Strategiskt samarbete med Recuro
För att på skala upp PublicInsight tillväxt har ett strategiskt samarbete inletts med Recuro, en growthbyrå fokuserad på SaaS-tjänster. Recuros grundare och VD, Jonas Åström, säger:

"PublicInsight har byggt en intressant tjänst med stor tillväxtpotential - både i Sverige och i andra länder. Recuro kompletterar PublicInsight perfekt, med våra förmågor inom growth och vår fokus på kommersialisering av SaaS-tjänster. Vi ser fram emot att visa fler små bolag vägen in till de offentliga affärerna." 

Kort om tjänsten
Bolaget PublicInsight har stakat ut vägen för att hjälpa ägarledda bolag och start ups som vill hitta fram till de offentliga affärerna. Genom en enkel och sinnrik SaaS-tjänst, som använder sig av AI och NLP, matchas kunderna direkt till offentliga affärer. Både i Sverige som inom hela EU. Tjänsten ställer inga krav på förkunskaper om offentlig upphandling. Det är bara att knappa in företagets namn och en enorm potential av affärer presenteras. För att vinna affären finns både verktygen och guidelines. 

 

Kontakter:
Fredrik Tamm, VD, PublicInsight +46 70-712 43 57, fredrik.tamm@publicinsight.se
Mats Ekberg, +46 73 99 37 969, mats.ekberg@foretagsfin.se
Mikke Selander, +46 70 55 88 749, mikke@zazy.agency
Jonas Åström, +46 70-395 94 35, jonas@recuro.com