För att öka vaccinationstakten bland unga påbörjar Närhälsan Angered Vårdcentral ett samarbete med Angeredsgymnasiet, där man hoppas kunna vaccinera mer än 400 elever på plats i skolan.

Den 11 augusti blev det möjligt för ungdomar födda 2005 och tidigare att boka tid för vaccination i Västra Götaland. För att förenkla för de som vill vaccinera sig – och för att öka vaccinationstakten – har Närhälsan Angered Vårdcentral inlett ett samarbete med Angeredsgymnasiet där elever erbjuds att vaccineras på plats i skolan.

Samarbetet med Angeredsgymnasiet inleddes under tisdagen den 24 augusti och vaccinationerna sker alltså på plats i skolans lokaler, under skoltid.

– Vi gör detta för att öka tillgängligheten och för att förenkla ännu mer för de elever som vill vaccinera sig, säger Ann Martinius, vårdcentralchef på Närhälsan Angered vårdcentral.

Förhoppningen är att mer än 400 elever på Angeredsgymnasiet ska vaccineras genom samarbetet.

– Det finns 850 elever på skolan som tillhör målgruppen, och skulle vi lyckas vaccinera hälften av dem så vore det väldigt roligt, säger Ann Martinius.

Kontakt:
Ann Martinius
Vårdcentralchef på Närhälsan Angered vårdcentral
Telefon: 070-283 03 45
E-post: ann.martinius@vgregion.se


Närhälsan är en av landets största aktörer inom primärvård med hundratals vårdcentraler, barnavårdscentraler, jourcentraler, närakuter och rehabmottagningar i Västra Götaland. Med drygt 5 400 medarbetare finns vi nära invånarna i Västra Götaland, och gör skillnad för deras liv och hälsa.

Presskontakter

Victor Friberg

Presskommunikatör

victor.friberg@vgregion.se

   0722-015549