Måndagen den 13 mars har Mot nya höjder bjudit in länets riksdagsledamöter och andra representanter för länet, till en resa i Mot nya höjders spår. Sammanlagt kommer vi under dagen att besöka fyra av länets kommuner.

Resan börjar i Växjö och går sedan vidare till Lessebo, Alvesta och Ljungby. Under dagen kommer vi att besöka tre skolor där elever och lärare kommer att visa exempel på vad de gjort och lärt sig i arbetet med Mot nya höjder.

- Genom denna resa vill vi visa tillbakablickar från vad vi har gjort tidigare, vad som är Mot nya höjders framgångsfaktorer och samtidigt informera om vilka nyheter vi arbetar med, berättar Marcus Brunskog, projektledare Mot nya höjder.

Media hälsas välkomna att delta hela eller delar av dagen den 13 mars. Deltagarna kommer att åka i en gemensam buss där även media är välkomna att följa med Bussen avgår kl. 8.00 från Växjö. Stopp kommer att göras på Hackebackeskolan kl. 9.00, Prästängsskolan kl. 12.50, Hamneda skola, 14.45 och lunch i Huseby kl. 11.15. Var god anmäl ditt deltagande i förväg till zanna.nyman@lansstyrelsen.se.
 

Mot nya höjder vill öka elevers intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Vi vill också hitta mötesplatser och former för samarbete mellan skola och näringsliv. Två mål som tillsammans är en förutsättning för Kronobergs framtida kompetensförsörjning. Mot nya höjder drivs av Region Kronoberg, Linnéuniversitetet, GoTech och Länsstyrelsen i Kronobergs län. Huvudägare för projektet är Region Kronoberg.