Helgen 25–26 maj bjuder vi in till en happening där hantverksintresserade människor får mötas, utbyta kunskaper och utvecklas. Under helgen erbjuds master classes, workshops, föreläsningar och skönt häng.

Bland gästerna finns fönsterfrälsta Ulla Skoog och Svenska Byggnadsvårdsföreningen, kända från Husesyn i P1. En höjdpunkt är konstnären Matilda Haggärdes lerperformance där hon bygger in sig i en lerkokong.  

För maten står Garveriet och Jernbruket i Floda. Bakom Garveriet står da Matteo-grundaren Matts Johansson som intresserar sig för det hållbara, lokala och småskaliga.

Emmaus Björkå och Kretslopp & Vatten/Göteborgs stad har med sig återtillverkningscontainer och retroloppis.

Huvudarrangör av Reko på Nääs är Västarvet, Slöjd & Byggnadsvård, som vill skapa en långsiktig mötesplats för professionella och amatörer. För att utveckla festivalen har vi tagit hjälp av bland annat Göteborg & Co, Lerums kommun och andra regionala och privata aktörer.

Sedan festligheterna startade för fem år sedan har publikantalet ökat explosionsartat, från en blygsam skara på 150 besökare till cirka 2500 i fjol. För den som vill stanna hela helgen finns boendemöjligheter på Nääs slott, i Nääs fabriker eller i tält och husbil på Nääsområdet.

Kunskapscentret Slöjd & Byggnadsvård ligger på festivalområdet med byggnadsminnesmärkta hus. Där finns en butik där man kan handla det man behöver för att hantverka hållbart. Den kunniga personalen finns till hands för rådgivning.

Mer information finns på www.slojdochbyggnadsvard.se/reko 

Inträdet är gratis men parkeringen kostar så åk kollektivt eller cykla.

Kontaktpersoner

Lisa Molander, 070 - 381 83 90 lisa.molander@vgregion.se

Tobias Havaas, 070 - 662 68 05 tobias.havaas@vgregion.se

Ulrika Lindh, 073 - 554 44 74 ulrika.a.lindh@vgregion.se

NÄR VAR HUR

Datum: 25-26 maj
Tid:  Lördag & söndag kl. 11-17
Plats: Nääs Seminarieområde
Inträde: Gratis
Parkering: 50 kr/dag
Övriga kostnader: Avgifter för workshops, master class, mat, etcetera tillkommer. 
Kollektivtrafik: Åk buss till hållplats Lilla Nääs och promenera till festivalområdet (ca 20 min). Åk tåg till Floda och promenera/cykla till festivalområdet (30 min/10 min).
Arrangör: Slöjd & Byggnadsvård och Västarvet, en del av Västra Götalandsregionen. 

Västarvet är en regional resurs i Västra Götaland. Vi gör natur- och kulturarvet levande och tillgängligt. Genom kunskap, utveckling och samverkan bidrar vi till ett hållbart samhälle. Västarvet är en del av Västra Götalandsregionen.


Presskontakter

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

   070-021 18 23