Väntan är över för byggnadsvårdsnördar och fönsterfrälsta! Söndag 29 maj klockan 10–16 är det dags för REKO på Nääs, festivalen där hantverksintresserade möts för att utbyta kunskap och utvecklas. Under dagen bjuds det bland annat på byggnadsvårdsmässa, lieslag, föredrag, bakluckeloppis och – för de yngsta – insektshotellbygge. Bakom arrangemanget står Slöjd & Byggnadsvård i Västra Götalandsregionen.

Reko på Nääs. Fotograf/Källa: Ian Schemper

Årets REKO på Nääs bjuder på spännande möten med hantverkare, producenter och leverantörer som alla är experter på traditionella material och metoder. På byggnadsvårdsmässan kan du mingla med målare, kakelmakare och fönsterrenoverare och hitta hållbara produkter till ditt nästa projekt.

Bakluckeloppis är en kär, gammal REKO-tradition där du kan fynda vintageprylar, verktyg och redskap. Du kan dessutom få dina verktyg slipade på plats för en billig peng. Vill du öka dina kunskaper, kan du lyssna på en rad föredrag i vitt skilda ämnen som hussvamp, timmerlagningar, färg och form eller fönster. 

Även barnen får hantverka och alla 4–10 år med en vuxenkompis kan bygga sitt eget insektshotell.

På ängen söder om Källnääs gör de skarpaste liarna upp i Lieslaget. Här ska en vinnare koras i både stafett och individuell gren. Under REKO passar också Slöjd & Byggnadsvård på att fira 32 år som byggnadsvårdscenter med tårtkalas direkt efter Lieslaget.

REKO på Nääs sker söndagen 29 maj klockan 10–16 vid Nääs slott, på Otto Salomons väg 4 i Floda. Möjlighet att köpa mat och fika finns. Evenemanget är kostnadsfritt.

Fullständigt program hittar du på Slöjd & Byggnadsvårds hemsida: www.slojdochbyggnadsvard.se/reko

Om Slöjd & Byggnadsvård på Nääs
Slöjd & Byggnadsvård slog upp dörrarna 1990 som landets första byggnadsvårdscentrum. I dag är det ett resurscentrum för både slöjd och byggnadsvård. Slöjd & Byggnadsvård ligger vackert beläget vid Nääs slott i Floda i Lerums kommun där man bland annat har utställningshall, butik, bibliotek och ger rådgivning och kurser. Slöjd & Byggnadsvård är en del av Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen.

Kontaktpersoner
Lisa Molander, 070-381 83 90, lisa.molander@vgregion.se
Ulrika Lindh, 073-554 44 74, ulrika.a.lindh@vgregion.se

Förvaltningen för kulturutveckling är en del av Västra Götalandsregionen. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många.  Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen. Läs mer på vgregion.se/kulturutveckling 

Presskontakter

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

   070-021 18 23