Matscenen i kvarteret Stockholmsverken växer ytterligare när den populära Södermalmsrestaurangen Nook flyttar in. Nook, som flera år erhållit en BiB Gourmand från Guide Michelin, växer i samband med flytten från 200 till ungefär 1000 kvadratmeter och ser fram emot att kunna erbjuda sin unika upplevelse till fler.

Kvarteret Stockholmsverken, en gång i tiden ett industrinav på Södermalm, har de senaste åren genomgått en förvandling. Flera nya aktörer har flyttat in, innergårdar har rustats upp och folklivet har tagit alltmer plats mellan husen. Flera spännande matkoncept har tillkommit, bland andra växtbaserade Gigafood, vietnamesiska Bun Bun och den kombinerade möbelstudion och naturvinbaren Gemla. Nu stärks kvarteret som destination för mat och dryck ytterligare när den populära Södermalmsrestaurangen Nook flyttar hit.

- Vi är så glada att Nook valt just Stockholmsverken som nytt hem för sin omtyckta restaurang. Planerna för den rymliga lokalen är väldigt spännande och vi är övertygade om att detta kommer bli en viktig pusselbit i kvarteret och ett bra komplement till allt annat som erbjuds här, säger Per Helgesson, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

Alexander Bäckman, restaurangchef på Nook, drivs av ambitionen att erbjuda mat han själva vill äta tillsammans med upplevelsen han själva vill uppleva - i allt från morgonens val av råvaror till kvällens färdiga menyer. Inspirationen kommer från både street food och fine dining och rätterna presenteras på två fasta menyer. Nook har flera år i rad fått Guide Michelins BiB Gourmand, en utmärkelse för krogar med bra mat till rimliga priser.

- Nook är en mysig kvarterskrog och den känslan vill vi verkligen behålla även efter flytten. I de nya lokalerna ser vi fram emot att presentera flera nyheter och samtidigt leverera Nook till fler gäster. Det ska också bli kul att bli en del av Stockholmsverken och den spännande utveckling som äger rum här, säger Alexander Bäckman.

Nook har funnits på Åsögatan på Södermalm i snart åtta år och har blivit en favorit för många, både bland boende i närområdet och mer långväga gäster. Den nya restaurangen i Stockholmsverken kommer att bestå av fyra olika delar, varav matsalen är en. Dessutom kommer två uteserveringar att finnas.

- Vi har många spännande planer för restaurangen och återkommer framöver med mer information om vad vi kommer att erbjuda här, säger Alexander.

Nook planerar att öppna på Rosenlundsgatan 33 i augusti 2022. Anpassningen av lokalerna påbörjas under hösten 2021.

• • • 

För mer information, kontakta:

AMF Fastigheter
Bodil Hassel, presskontakt
Email: bodil.hassel@amffastigheter.se
Tel: 073-270 62 34

Nook
Alexander Bäckman, restaurangchef
Tel: 070-773 64 41

Gustaf Larsson, kökschef
Tel: 076-629 12 00

Om Stockholmsverken
Stockholmsverken är ett av Södermalms klassiska industrikvarter i korsningen Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan. Nu pågår ett arbete där AMF Fastigheter utvecklar platsen med fokus på arbete, möten och umgänge. Gatuplanen öppnas för flera restauranger och caféer och kvarterens innergårdar utvecklas och öppnas för allmänheten. Läs mer på www.stockholmsverken.se

Relaterade bilder

Presskontakter

Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

08-600 69 26

   0722-35 32 69

Anne Ostelius

Presskontakt

anne.ostelius@amffastigheter.se

08-600 68 90

   0730-30 95 76

Presstelefon (jour)

Pressfrågor utanför ordinarie arbetstid

press@amffastigheter.se

   0738-36 34 50