I Naturbruksförvaltningens monter (B09:14) på Eurohorse i Göteborg bjuds mässans besökare bland annat på virtuella ridlektioner och uppvisningar av elever och lärare från Axevalla Hästcentrum.

Simulerad ridning
Den toppmoderna hästsimulatorn har fem motorer och sensorer för tryck, vikt och rörelser. Det gör att ryttaren kan använda den för att träna både hoppning, dressyr och terräng. Till vardags används simulatorerna i undervisningen på Axevalla hästcentrum. Genom att rida på simulatorn får eleverna en unik möjlighet att finslipa sits och hjälper – simulatorn ger nämligen direkt feedback på ryttarens teknik. På Eurohorse står simulatorn redo i Axevalla Hästcentrums monter för alla som vill uppleva en virtuell ridtur!

Uppvisningar i paddocken
I mässans paddock visar elever och lärare från Axevalla Hästcentrum prov på utbildningsmoment inom både ridning, trav och islandshäst. Före uppvisningarna i paddocken har besökarna möjlighet att träffa både elever och lärare från Axevalla i hagen på mässan, där de förbereder sig inför sina nummer.

Eleverna från Axevalla Hästcentrum håller uppvisningar i paddocken följande tider:
Onsdag 3 april: 13.20 och 17.00
Torsdag 4 april: 11.00 och 15.30
Fredag 5 april: 11.00 och 16.30
Lördag 6 april: 11.00 och 17.00
Söndag 7 april: 11.00 och 15.00
 

Media välkomna
Media är välkomna att besöka Naturbruksförvaltningen och Axevalla Hästcentrum under Eurohorse. För att prova vår hästsimulator, kontakta oss i förväg för att boka en tid.
 

Kontakt
Sofie Bertilsson, presskontakt
070-0825669
sofie.bertilsson@vgregion.se

 

Om Axevalla Hästcentrum
Axevalla Hästcentrum är en del av Naturbruksförvaltningen, Västra Götalandsregionen. Här samlas all utbildning inom häst både på gymnasie- vuxen- och YH-nivå. På Axevalla Hästcentrum finns anläggningar för träning och tävling inom både trav, rid- och islandshästsport. Här finns också Hovslagarskolan i Skara, en del av Biologiska Yrkeshögskolan i Skara som har anor sedan 1800-talet.


Presskontakter

Jessica Dahlberg

Presskontakt

jessica.c.dahlberg@vgregion.se

   0730-98 37 02

Maria Kvarnmarker

Kommunikationschef

maria.kvarnmarker@vgregion.se

   070-0823527