Onsdagen den 28 augusti hålls en inspirationskväll med fokus på ekologisk odling och självhushållning på Naturbruksskolan Uddetorp. Under kvällen delar Anders Stålhand, känd från TV4-programmet ”Äntligen hemma” och som tidigare chefsträdgårdsmästare på Botaniska trädgården i Göteborg, med sig av sina odlingstips både för nybörjare och mer rutinerade odlare.

Anders är numera utbildningsledare för Naturbruksförvaltningens vuxenutbildningar inom trädgård och kommer också berätta om de olika utbildningarna som finns på Uddetorp. Det bjuds även på snittar tillagade av råvaror direkt från skolans egna odlingar och en rundtur på skolans område får att se växthus, odlingar och trädgårdsmiljöer.

Media välkomna
Media är välkomna att delta under evenemanget. Under kvällen finns möjlighet att prata med både personal och elever från trädgårdsutbildningarna på Uddetorp.

Tid: 18.00 – 20.00
Plats: Naturbruksskolan Uddetorp, Skara

Kontakt
Sofie Bertilsson
070-0825669
sofie.bertilsson@vgregion.se

Om Naturbruksförvaltningens vuxenutbildning
Naturbruksförvaltningens Vuxenutbildning erbjuder både kurser och program inom lantbruk, djur, skog och trädgård. Vuxenutbildningen har sitt centrum på Naturbruksskolan Uddetorp i Skara men driver utbildning även på Naturbruksskolan Svenljunga, Naturbruksskolan Sötåsen, Axevalla Hästcentrum och på distans. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen och bedriver utbildning på gymnasie-, vuxen- och yh-nivå samt utvecklingsverksamhet inom naturbruk på flera platser i regionen.

Presskontakter

Jessica Dahlberg

Presskontakt

jessica.c.dahlberg@vgregion.se

   0730-98 37 02

Maria Kvarnmarker

Kommunikationschef

maria.kvarnmarker@vgregion.se

   070-0823527