Nu har Slöjd & Byggnadsvårds kurskatalog kommit och – håll i hatten - det finns inte mindre än 110 kurser att välja på nästa år!

Bland de helt nya kurserna hittar du bland annat Omläggning av sedumtak, Broderi på ylle, Schablonmålning av tak, Tillverkning av krattor och Fermentering av grönsaker samt flera kurser i Halmslöjd. Vi på Slöjd & Byggnadsvård är väldigt stolta över detta fina utbud!

Våra populära klassiker som Odla svamp, Baka i vedeldad stenugn, Snickeri för skräckslagna, Skärpa verktyg, Renovera fönster och Tovade fårfällar med flera har vi självklart kvar. Vi har även ett kvinno- och HBTQ-perspektiv genom kurserna Tälj med kniv och yxa – kurs för kvinnor och Grundkurs i snickeri för kvinnor och transpersoner.

I år har vi förlagt fler kurser än vanligt på andra platser än Nääs. På Fönsterrenoveringens dag den 30 maj arrangerar vi tre kurser i fönsterrenovering i Frändefors, Herrljunga och Ödsmål. Halmkurserna går på Halmens hus i Bengtsfors där även kursen i Pilflätning ges liksom en av årets takkurser, den i omläggning av Sedumtak. Andra samarbeten är kursen i Renovera järnspisar och kaminer med Hus till Hus i Alingsås, Tapetinspiration med Lim & Handtryck i Mölndal. I Alingsås hittar vi även vår populära kurs Odla svamp vars kursledare även har kurser i Biokol och Bygg en varmkompost.

Bland alla guldkorn har vi några unika tillfällen. I samband med hantverksfestivalen REKO på Nääs den 30 maj ges kursen Klyva, skava, böja om svepteknik från grunden med två av landets absolut främsta på klyvning. Och under året leder träslöjdsgurun Knut Östgård kursen Väggskåp från skogen där träslöjdare ges möjligheten att fördjupa sitt kunnande inom loppet av fyra helger under Knuts ledning.

Under 2020 arrangerar vi över hundra kurser med ett hållbart perspektiv. Välkommen att förbättra dina kunskaper - eller att odla helt nya i Nääs vackra miljö!

Slöjd & Byggnadsvård är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. Kurserna genomför vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum.

Kontaktpersoner

Ulrika Lindh, 0735-54 44 74, ulrika.a.lindh@vgregion.se
Lisa Molander, 0703-81 83 90, lisa.molander@vgregion.se
Tobias Havaas, 0706-62 68 05, tobias.havaas@vgregion.se
Sara Degerfält, 0706-62 68 01, sara.degerfalt@vgregion.se

Slöjd & Byggnadsvård, Förvaltningen för kulturutveckling

Otto Salomons väg 4
448 92 Floda
slojdochbyggnadsvard@vgregion.se
010-441 43 60

I Västra Götalandsregionens Förvaltning för kulturutveckling samlas kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom hållbarhet, tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. Läs mer här: www.vgr.se/kulturutveckling

Presskontakter

Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

   070-842 15 38

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

   070-021 18 23