Bygga kajak, planera hållbara kök, tälja sked, renovera tegeltak eller slå med lie i Nääs vackra miljö? Nu har Slöjd & Byggnadsvårds kurser för 2019 släppts. Under året arrangerar vi inte mindre än 90 kurser inom hantverk, hållbarhet och trädgård. Välkommen att förbättra dina kunskaper – eller att odla helt nya!

Nytt för i år är bland annat kurser i Hamling, Läderhantverk, Luffarslöjd, Tiffanyteknik, Slöjda textila redskap och avancerade kurser i skedtäljning. Vi storsatsar i år på Fönsterrenoveringens dag den 30 maj då vi arrangerar fem kurser runt om i regionen.

Populära favoriter

Självklart fortsätter vi också med våra populära kurser i snickeri, fönsterrenovering, tovning, skärsvarvning och täljning med flera samt kurserna där barn och vuxna slöjdar tillsammans.

   Vår kursverksamhet visar både bredd och spets när det kommer till olika perspektiv på hållbarhet, från slöjdande till praktisk byggnadsvård och trädgård. Och vi har ett utbud för både gammal eller ung, nybörjare eller proffs, säger Lisa Molander, antikvarie på Slöjd & Byggnadsvård på Nääs.

Slöjd & Byggnadsvård är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. Kurserna genomför vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum.

Du hittar samtliga kurser här: http://www.slojdochbyggnadsvard.se/kurser2019/

Kontaktpersoner

Ulrika Lindh, 073-554 44 74, ulrika.a.lindh@vgregion.se
Lisa Molander, 070-381 83 90, lisa.molander@vgregion.se
Tobias Havaas, 070-662 68 05, tobias.havaas@vgregion.se

Slöjd & Byggnadsvård, Västarvet
Otto Salomons väg 4
448 92 Floda
slojdochbyggnadsvard@vgregion.se
010-441 43 60

Västarvet är en regional resurs i Västra Götaland. Vi gör natur- och kulturarvet levande och tillgängligt. Genom kunskap, utveckling och samverkan bidrar vi till ett hållbart samhälle. Västarvet är en del av Västra Götalandsregionen.


Presskontakter

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

   070-021 18 23