Vill du påskpyssla eller höra småläskiga sägner om påskkärringar? Spela hällristningsbingo? Tova ägg? Lära dig mer om livet i löven eller gå tipspromenad på tema vårfåglar? På Västra Götalandsregionens museer och besöksmål hittar du påsklovsaktiviteter för barn och unga i alla åldrar.

Fotograf/Källa: Fredrika Almqvist

Under påsklovsveckan hittar du en stor mängd aktiviteter för barn och unga på Västra Götalandsregionens museer och besöksmål. Alla påsklovsaktiviteter finns samlade på Förvaltningen för kulturutvecklings webbplats. Här är några smakprov:

Forsviks bruk

Aspirerande häxor och trollkarlar kan vara med på en workshop i trollstavsmakeri. Här tittar vi på träslagens magiska egenskaper, lär oss om trollstavens uppbyggnad och bestämmer individuell design. Forsviks bruk erbjuder även två föreställningar, Pelikanteaterns föreställning Lilla livet här och där för de allra yngsta och Pandaresan, där barn mellan 3 och 8 år får åka jorden runt tillsammans med musikern Susanne Lind.

Göteborgs naturhistoriska museum

Här kan barn i alla åldrar jobba som forskare och titta på livet i löven. Under våra fötter kan man upptäcka häftiga småkryp – om man har lupp. Under påsklovet kan man också skapa vårfåglar tillsammans med en återbrukskonstnär och slöjdare eller gå en tipspromenad bland ugglor, tranor och vackra ägg!

Lödöse museum

Testa att medeltidslajva tillsammans med Lavjbyrån, som tar oss med till 1200-talet. Folkloristen Tora Wall berättar om häxor, väsen och trolltyg under en berättarstund. Du kan också skjuta pilbåge, tova ägg eller leta efter försvunna harar.

Vitlycke museum

Vitlycke museum slår upp portarna för säsongen den 14 april. Under öppningshelgen kan du ge dig ut på en spännande äggjakt, gå en rafflande tipspromenad eller delta i en ulltovnings-workshop. Dessutom kommer det vara guidade visningar av Vitlyckehällen.

Vänersborgs museum

I vår skaparverkstad finns möjlighet att rita, pyssla och skapa påsksaker i papper. Vill du veta mer om påsken kan du gå runt i museet och leta upp våra ”kunskapsägg” – kan du hitta alla? Naturligtvis är även vår lek- och lärmiljö Torpet öppen.

Slöjda med våra hemslöjdskonsulenter

Slöjda med våra hemslöjdskonsulenter i skaparverkstaden i ateljén på Rydals museum. En mängd olika material finns att använda. Från 3 år i vuxens sällskap.

 

Alla påsklovsaktiviteter finns samlade på vår hemsida. Här hittar du dem...

 

Kontakt
Jaana Atosuo, tf Avdelningschef Natur och kulturarv, Förvaltningen för kulturutveckling
jaana.atosuo@vgregion.se

Förvaltningen för kulturutveckling är en del av Västra Götalandsregionen. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många.  Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen. Läs mer på vgregion.se/kulturutveckling 

Relaterade bilder

Presskontakter

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

   070-021 18 23