Palle Stenberg, en av grundarna bakom Nudie Jeans, har valts till ny ordförande till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Samtidigt rekryteras Lisa Tisell, tidigare evenemangschef på Trädgår´n, som ny verksamhetsansvarig.

Fotograf/Källa: Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus.

– Stiftelsens arbete har genom åren betytt mycket för svårt sjuka barn i hela Västsverige. Vi är stolta över förtroendet att leda stiftelsen framåt, säger Palle Stenberg och Lisa Tisell.

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus har i mer än 20 år arbetat för att sprida glädje till svårt sjuka barn. Genom att samla in medel som bland annat finansierar clowner, syskonstödjare och lekfulla miljöer, som möter patienterna runtomkring på sjukhuset, uträttar stiftelsen ett viktigt arbete för samhällets minsta patienter på Drottning Silvias barnsjukhus, en del av Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Nu har stiftelsen valt ny ordförande och rekryterar samtidigt ny verksamhetsansvarig, och tillsammans kommer de att leda arbetet med att förvalta och förnya stiftelsens angelägna arbete – något som är särskilt viktigt under och efter pandemin.

Nya ordföranden Palle Stenberg är en av grundarna bakom Nudie jeans och en välkänd entreprenör, med starkt fokus på hållbarhet i alla dimensioner. Stenberg har erfarenhet av ideellt arbete, genom tidigare styrelseuppdrag i Göteborgs Stadsmission och IFK Göteborg. Stenberg har också drivit projekt för att ge unga i socialt utsatta områden möjlighet till praktikplatser.

– Att engagera sig för social hållbarhet och att få bidra till att sprida så mycket glädje som möjligt under barnens svåra tid på sjukhuset känns som en självklarhet. Jag tänker göra mitt bästa för att skapa fler tillfällen att samla in pengar och jobba tillsammans med Insamlingsstiften för att få igång fler samarbeten framöver, säger Palle Stenberg.

Verksamhetsansvarige Lisa Tisell har tidigare ansvarat för Trädgår´ns evenemangsverksamhet och kommer att tillföra stor erfarenhet av projektledning och stora evenemang.

– Vi har redan en mängd idéer som förhoppningsvis kommer att göra skillnad för barnen och märkas på Drottning Silvias barnsjukhus – och i hela stan. Stiftelsen har fantastiska partners, och vi ser stora möjligheter att fortsätta utveckla verksamheten, säger Lisa Tisell.

Stiftelsens nya ledarduo får en flygande start. 15 oktober invigs det nya barnsjukhuset med en helt ny tillbyggnad och blir Europas modernaste barnsjukhus. Hennes Majestät drottning Silvia är själv på plats under invigningen. Och Insamlingsstiftelsen är givetvis med på resan från början. På innergården finns ett inbjudande och tillgängligt sagoslott där barnen på sjukhuset kan leka – finansierat av stiftelsen via bidrag från samarbetspartners.

– Lek har en läkande effekt. Att stiftelsen finns med på barnsjukhuset har enorm betydelse, det ger oss möjlighet att erbjuda guldkant till våra patienter, ofta svårt sjuka barn, berättar professor Ian Milsom, som är chef för Drottning Silvias barnsjukhus och ledamot i stiftelsen styrelse.

Kommunikationsdirektör Anders Goliger, ledamot i stiftelsens styrelse, ser fram emot samarbetet med Palle Stenberg och Lisa Tisell.

– Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus är en mycket viktig samarbetspartner för Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi fortsätter att arbeta tillsammans för att sprida glädje hos patienterna på barnsjukhuset.

 

Fakta: Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus har funnits sedan 2001 och har sedan dess delat ut cirka 75 miljoner kronor för att sprida glädje till sjuka barn. Stiftelsen samlar in pengar och gör samarbeten för att kunna erbjuda sjuka barn en liten guldkant under sjukhusvistelsen utöver den medicinska vården och omvårdnaden på sjukhuset.  

Stiftelsen är fristående från Sahlgrenska Universitetssjukhuset men samarbetar tätt med sjukhuset, och flera nyckelpersoner är representerade i styrelsen.

Kontaktuppgifter
Lisa Tisell, verksamhetsansvarig Insamlingsstiftelsen.
070-4798697


Sveriges största sjukhus

Sahlgrenska Universitetssjukhuset är Sveriges största sjukhus och ett av de större universitetssjukhusen i Europa. På Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns kompetensen att utföra de allra mest avancerade behandlingar och ingrepp som dagens medicinska utveckling tillåter. Med Sahlgrenska Universitetssjukhuset har västsvenskarna nära till avancerad sjukvård som även efterfrågas nationellt och internationellt.

Landets bästa kliniska forskning

Sahlgrenska Universitetssjukhuset driver ledande forskning, utveckling och utbildning, mitt i en internationell och attraktiv lifescience-miljö. Enligt Vetenskapsrådets senaste utvärdering bedriver Sahlgrenska Universitetssjukhuset landets bästa kliniska forskning.


Presskontakter

Sahlgrenska Universitetssjukhusets presstjänst

massmedia.su@vgregion.se

031-342 96 00

Anders Goliger

Kommunikationsdirektör

anders.goliger@vgregion.se

031-342 10 00