Fredagen den 11 november kl 13.00 invigs Sveriges modernaste återvinningscentral, nämligen ÅVC Storskogen i Oskarshamn.

Redan när Oskarshamn gick med i KSRR 1 januari 2015 lovades att arbetet med en ny ÅVC skulle påbörjas direkt. Mindre än två år senare står denna färdig.

- Vi kan konstatera att vi nu har Sveriges modernaste ÅVC. En viktig milstolpe för Oskarshamn och för KSRR, säger förbundschef Jan Fors.

Även tidigare personalutrymmen, som var angripna av mögel och utdömda av arbetsmiljöskäl, har nu ersatts av en ny personalbyggnad som kännetecknas av öppna arbetsytor.

Nya ÅVC Storskogen stödjer KSRR:s ambitioner om bland annat; strävan mot återbruk och återanvändning, fokus på hantering av farligt avfall och elektronik samt utformningen av en traditionell ”hästsko”-ÅVC där det är överskådligt och enkelt för abonnenten att lämna sitt grovavfall.

- Jag är övertygad om att antalet besök kommer att öka under 2017. Tillgängligheten och att det är enkelt att göra rätt borgar för detta, avslutar Jan Fors.

Utformningen av ÅVC Storskogen får nu utgöra förebild för uppförandet av nya ÅVC Flygstaden i Kalmar.

Program:

13.00 Steve Sjögren (Förbundsdirektionsordförande KSRR) och Peter Wretlund (Kommunstyrelseordförande Oskarshamns kommun) inviger anläggningen. Bandklippning.

13.30 Guidad rundtur på den nya ÅVC:n.

14.15 Presskonferens med efterföljande kaffe och tårta.


Presskontakter

Madeleine Åkesson

Kommunikationsansvarig

madeleine.akesson@kretsloppsydost.se

   072-466 57 31

Maria Schade

Förbundsdirektör

maria.schade@kretsloppsydost.se

076-787 28 77