Årets vinnare av Organic Food Lifetime Achievment Award gick till Eva och Mimi på Ekomatcentrum. Priset delades ut på Nordic Organic Food Fair i Malmö.

Ekomatcentrums Eva Fröman och Mimi Dekker, vann årets Organic Food Lifetime Achievment Award. Priset delas ut av den nordiska ekomässan i Malmö, NOFF (Nordic Organic Food Fair).

Ekomatcentrum absolutely is one of the most important organic organisations in Sweden, says Johan Cejie, Sales Manager at KRAV. The direct and indirect effects of their work to growth of the organic food service market in Sweden cannot be overrated!

Eva och Mimi på Ekomatcentrum fick priset för sitt omfattande arbete gentemot offentlig sektorn. Under många år har Ekomatcentrum utbildat personal i offentlig sektor inom klimatsmart och ekologisk mat.

Motivering: Ett livstids Achievement Award överlämnas till en eller flera personer som har uppnått något anmärkningsvärt under en lång tid . Årets vinnare har i stor utsträckning definierat vad ekologiskt handlar om i offentliga kök i Sverige. Deras skicklighet och aldrig sinande energi har varit avgörande i processen för att fastställa ett mål och uppnå målet minst 25 % ekologiskt i offentlig sektor. De har upprättat ett system för benchmarking, råd och inspiration som lett till att ett antal svenska kommuner nått nivåer på över 50 % ekologiskt i köken. Detta i sin tur har varit mycket viktigt för att ändra den allmänna uppfattningen att ekologiska livsmedel är "dyra" till "bra valuta för pengarna", som i sin tur är en av anledningarna till den svenska ekomarknaden ökar. Vi är mycket stolta över att tilldela detta års " Lifetime Achievement Award " till Eva Fröman och Mimi Eriksson Dekker på Ekomatcentrum .

Presskontakter

Eva Fröman

Ordförande

eva@ekomatcentrum.se

070-779 59 90

Mimi Dekker

Verksamhetsledare

mimi@ekomatcentrum.se

   076-277 00 30