Operahögskolan har varit en konstnärlig högskola i 50 år och det firas med en festival 10–13 december. Under dessa dagar bjuds det bland annat på Öppet hus, operakonserter, panelsamtal och seminarium.

Kollage med arkivbilder från Operahögskolan Fotograf/Källa: Martin Hellström

Operahögskolans 50-årsfestival inleder veckan med Öppet hus 10 december kl. 10–19. Under Öppet hus hålls undervisningen öppen för allmänheten och besökaren kan närvara vid genrep, gå på rundtur i huset samt delta i panelsamtal om operautbildningen.

Under tre kvällar (10, 11 och 12 december) kan besökare ta del av fyra operakonserter som framförs av Operahögskolans programstudenter.

13 december kl 18.00 håller Alex Nowitz, doktorand i performativa och mediala praktiker med inrikting opera, en konsert "Moving Tongues: Playing Space" i Reaktorhallen (KTH Campus). Konserten är det konstnärliga resultatet av hans doktorandprojekt och utgör en del av hans disputation.

Läs mer om Alex Nowitz konsert

Läs mer om Operahögskolan firar 50 år!


Stockholms konstnärliga högskola med skolorna DOCH Dans och Cirkushögskolan, Operahögskolan och Stockholms dramatiska högskola utbildar och forskar inom cirkus, dans, film, media, opera, teater och annan scenkonst. Vi vill med vår unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning ge nya möjligheter för framtidens kunskaps- och samhällsutveckling. Läs mer: uniarts.se


Presskontakter

Monica Engdahl

Kommunikationschef

monica.engdahl@uniarts.se

+46 (0)8 49 400 230