Elva av de drygt 60 företag som hittills tagit del av satsningen Ö-NATUR deltog på studieresan till Bornholm den 26-28 april. Under tre dagar upplevdes destinationen genom inspirerande studiebesök och outdoor-aktiviteter som cykling och vandring.

Samverkan, outdoor, året-runt och hållbarhet löpte som en röd tråd genom dagarna på grannön Bornholm. Nu är företagen tillbaka på Öland, fulltankade med nya perspektiv, kunskaper, idéer och kontakter som kan användas för att gemensamt fortsätta utvecklingen av hela Öland.

Felicia Bäckström, destinationsutvecklare på Ölands Turismorganisation som leder arbetet med Ö-NATUR, säger att hon är otroligt tacksam över de företag som haft möjlighet att delta och skapa värde under resan till Bornholm.
- Studieresan blev en viktig plattform för samverkan och det har varit så roligt att ta del av den efterföljande utvärderingen där företagarna berättar vad de tar med sig från resan. Många uppskattade utbytet av de företag vi besökte, men också det utbyte de fått av företagskollegorna från Öland. Det har tipsats, delats och spånats i oändlighet under timmarna i buss, vid middagsborden och längst vandringslederna, säger hon och berättar att hon njutit av sorlet och engagemanget under hela resan.

Deltagande företag var Tomas Buss, Kollberggården, Mormors i Hamnen, STF Hagaby Lantgården, ÖlandsNatur och Mya Idé från Ölandsguiderna, Ölands Cykeluthyrning, Mittlandets Brukshästar, Skedemosse Gård, Station Linné och Kvarnbacka Islandshästar. Utöver dessa deltog även representanter från Ölands Turismorganisation, Mörbylånga kommun och Länsstyrelsen. En sammanfattning från resan kommer inom kort att publiceras på oland.se/o-natur för att återge dagarna till de som inte kunde delta. 

 

Presskontakt: Felicia Bäckström, felicia.backstrom@oland.se, 0480-88812

Turismorganisationen i Ölands Kommunalförbund ska ansvara för, och driva utvecklingen av frågor gällande turismen för hela Öland. Turismorganisationen ska planera, kommunicera och destinationsutveckla Öland som en attraktiv destination mot turister både nationellt och internationellt. Uppdraget är att bidra till att Öland ska vara en bra plats att leva och bo på samt besöka.


Presskontakter

Johan Göransson

Turistchef

johan@oland.se

0485-88801

   072-545 16 77