Nytt superlopp av 19-årige Sebastian Samuelsson gav en 13:e plats i sprinten i Nove Mesto, Tjeckien

Sebastian inledde kontrollerat och lämnade det första skyttet som 19:e man efter att ha skjutit fullt. Sedan ökade Sebastian farten vartefter och höll jämna steg med ledande Iljev, Bulgarien vilket innebar en 12:e plats inför det andra skyttet, blott 21 sekunder efter! Här blev det tyvärr en bom och Sebastian lämnade vallen som 17:e man med 36 sekunder upp till ledande Anton Shipulin, Ryssland. Sebbe skulle visa sig vara en hård nöt att knäcka för många av de etablerade Världsåkarna och han plockade placeringar på hela slutvarvet och passerade mållinjen som 13:e man. På slutvarvet höll han jämna steg med den hårt pressade och erkänt starka avslutaren Shipulin. Sebastian passerade på slutvarvet Björndalen, Lesser och Fillon Mailet...

Fredrik Lindström hade även han bra fart under skidorna men med en bom i liggande och två i stående så föll han tillbaka till en 47:e plats. Ska vi gissa att Fredrik är revanschsugen inför jaktstarten på lördag?

Tredje svensk blev Peppe Femling på en 56:e plats vilket innebär att även han får jaga på lördag!

På söndag är det dags för säsongens första masstarter och Fredrik Lindström som nu ligger på en total 25:e plats i Världscupsammandraget har chans att få köra masstart men då krävs förmodligen ett bra lopp på lördag. Även Sebastian har chans att få köra masstart efter dagens fina lopp.

Imorgon laddar vi för damernas sprint klockan 17:30 i SVT.

20. Emma Nilsson

27. Anna Magnusson

41. Hanna Öberg

79. Linn Persson

86. Chardine Sloof

Presskontakter

Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

   +46768442008