Samarbetet mellan Apollo och Svenska Skidskytteförbundet innefattar användande av Apollos koncepthotell ”powered by Playitas” – på elitnivå likväl för motionärer.

Apollo blir officiell partner till Svenska skidskytteförbundet vilket innebär att det svenska skidskyttelandslaget kommer att belägga barmarksläger på Apollos koncepthotell som en del av uppladdningen inför vintersäsongen 22/23.

- Möjligheterna för träning direkt utanför hotellporten är nyckelfaktorer för att det skall fungera på elitnivå. Att få till lång varierad cykling, branta stigningar för rullskidor och varierad kuperad löpning utanför hotellets gränser gör det till perfekta destinationer för både motionärer och elitaktiva. Vi ser fram emot att erbjuda våra aktiva möjligheter till avancerad träning i en fantastisk miljö, säger Anna-Maria Uusitalo, Sportchef på Svenska Skidskytteförbundet. 

Som ett led i samarbetet kommer Svenska Skidskytteförbundet att kvalitetssäkra de hotell som ligger under Apollo Sports, där det även planeras för skräddarsydda breddläger där Apollo och skidskytteförbundet kommer sälja resor för motionärer, med ledare kopplade till Svenska Skidskytteförbundet.

- Våra sporthotell håller hög nivå på allt från infrastruktur till faciliteter och det är väldigt roligt att vi får bidra till svensk idrott ytterligare genom att våra hotell blir en del av svenska skidskyttars uppladdning. Samarbetet med Svenska skidskytteförbundet är ett bevis på att de håller hög standard för uthållighetsidrott i allmänhet men även för barmarksträning för vinteridrottare, säger Daniel Giray, Sportchef på Apollo. 

Innan landslaget åker på barmarksläger med Apollo ska en vintersäsong, med Olympiska spel, genomföras. Redan den 13 november startar säsongen med Sverigepremiären i Idre.

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskytte genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. 

Presskontakter

Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

   +46768442008