En ny utställning av konstnären och floristen Brandy Kraft öppnar i Göteborg Botaniska trädgård den 8 maj 2020.  Utställningen innehåller en helt ny serie av botaniska olje- och akvarellmålningar där några av verken är skapade  av ovanliga och sällsynta blommor från Botaniskas unika samlingar.

Utställningen, “Imaginary Flowers”  bjuder in åskådare till Botaniskas växthus för att upptäcka en värld av uppfunna blommor. Nya arter som är påhittade och skapade av Brandy Kraft visas upp i form av botaniska akvarellmålningar och fotorealistiska oljeporträtt.  Serien, som är  rotad i den klassiska holländska traditionen av blommigt stilleben-målning, är även inspirerad  av  botanik, systematik och vetenskaplig dokumentation, särskilt namngivningssystemet som skapades av Carl von  Linné.  

“Att få skapa nya arter i Göteborgs Botaniska Trädgård är verkligen en ynnest och helt magiskt. Trädgården har  den största samlingen av tropiska orkideer i hela sverige, av dessa sällsynta exemplar skapade jag en egen och helt  unik hybrid.”  - Brandy Kraft

Kraft är för närvarande fokuserad och inriktad på blommor som hon använder för att markera världens förstörelse.  I hennes revolutionerande, fotorealistiska serie av oljemålningar skapar Kraft sin egna värld med tydliga referenser  till vetenskap och konsthistoria. 

Här kan du hitta mer information om Brandy Kraft
 

Kontakt: Brandy Kraft  +46 72 181 1466 me@brandykraft.com

Vernissage  
Fredag, 8 maj  16- 18 
Botaniska trädgårdens växthus, Carl Skottsbergs Gata 22A , Göteborg 

Utställningen pågår t.om. 27 september.

Bilderna är fria att använda.


Presskontakter

Agneta Green

Kommunikatör

agneta.green@vgregion.se

+46707408019