Den upphandling av specialistsjukvård vid närsjukhusen i Bäckefors, Strömstad och Lysekil som norra hälso- och sjukvårdsnämnden tidigare beslutat om resulterade inte i något anbud. Nämnden har därför beslutat att avbryta denna upphandlingsprocess för att istället genomföra en ny upphandling av den aktuella vården.

Att avbryta den pågående upphandlingsprocessen är ett nödvändigt steg för att kunna gå in i breda dialoger med aktörer i arbetet med ett nytt upphandlingsunderlag.  

- Ingenting har ändrats i nämndens beslut att en upphandling av somatisk specialistsjukvård ska ske. En ny upphandlingsprocess har redan inletts, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Linda Jansson (M). 

- Vi vet sedan tidigare att det handlar om ett komplext och utmanande uppdrag som omfattar många specialiteter vid tre utbudspunkter, och detta i ett stort geografiskt område med ett relativt sett begränsat patientunderlag. Med de givna förutsättningarna finns det svårigheter att långsiktigt upprätthålla stabil bemanning, kompetens och medicinsk kvalitet på vården, säger Linda Jansson. 

Parallellt med en ny upphandlingsprocess kommer arbete att ske för att vid behov säkerställa övergångslösningar. 

- När Aleris nuvarande uppdrag upphör 31 oktober 2022 kommer ett nytt avtal med någon utförare att finnas på plats som tryggar vårdutbudet för Fyrbodals invånare, säger Linda Jansson.

 

Kontaktpersoner: 

Linda Jansson (M), ordförande norra hälso- och sjukvårdsnämnden, tel. 070 - 216 13 79  

Ulrika Söderlund, ansvarig tjänsteperson för norra hälso- och sjukvårdsnämnden, tel. 072 – 542 42 39 

 

Kommunikatör: Jörgen Andersson, Koncernkontoret, 076 - 112 21 68 

 

Norra hälso- och sjukvårdsnämnden är en av fem hälso- och sjukvårdsnämnder i Västra Götalandsregionen.

Nämnden företräder dig som bor i Bengtsfors, Dals-Ed,  Färgelanda, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Orust, Sotenäs, Strömstad, Tanum, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg och Åmål.

Nämnden ansvarar för att göra behovsanalyser och prioriteringar. Kunskapen om vilka behov befolkningen har styr nämndens beställningar och avtal om primärvård, tandvård, sjukhusvård, folkhälsoinsatser och insatser för personer med funktionsnedsättning​.

Taggar

HSN N

Presskontakter

Västra Götalandsregionens presstjänst

https://www.vgregion.se/aktuellt/press/

presstjansten@vgregion.se

010-441 41 99

Anna Liljenberg

Presschef

presstjansten@vgregion.se

Björn Johansson

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Ingrid Lord

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Anders Sandahl

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se